was successfully added to your cart.

Zuurkoolschotel met gehakt en wintergroenten

By 31 januari 2017 november 8th, 2017 Ovenschotels, Paleo, Rund
zuurkoolschotel met gehakt

Van de week was ik met een vriend uit eten bij een super fijn nieuw restaurant in Tilburg genaamd Waanzinnig. Super sfeerfolle, lichte en hippe inrichting, waardoor het bijna net zo knus voelt als een woonkamer. De kaart is vegetarisch/veganistisch oriented en ze koken er met ambachtelijke, veelal biologische streekproducten. Ik ging voor iets wat me wel een spannende combinatie leek: een wrap met zuurkool en oude kaas.

Grappig ook om te merken dat sommige ingrediënten (zoals in dit geval zuurkool) ineens van je radar kunnen verdwijnen. Ik zag het op de kaart staan en ik dacht: “Wauw, dát is lang geleden“. Terwijl ik zuurkool echt heel lekker vind! De wraps waren super lekker en de zuurkool inspireerde me met name om een gezondere variant te maken van de vaak zware zuurkoolschotels die ik van vroeger ken. Het resultaat:

Zuurkoolschotel met gehakt en wintergroenten

Zuurkool dus. Zo onwijs lekker! Voor de ovenschotel liet ik me niet alleen inspireren door het etentje bij Waanzinnig, maar ook door dit recept van collega Marinka op EetPaleo. Want klassieke aardappelpuree met worst en zuurkool is lekker, maar ik wilde een iets lichtere variant met meer groenten.

En het resultaat is erg goed gelukt al zeg ik het zelf! Heerlijke comfortfood dat perfect is in deze gure dagen.

Liefs,
Sjanett

Zuurkoolschotel met gehakt en wintergroenten

Prep Time 5 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 4
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 1 pastinaak , in blokjes
  • 1 zoete aardappel , in blokjes
  • 1/2 flespompoen , in blokjes
  • 1 tl koksolie
  • 1 ui , gesnipperd
  • 500 gr rundergehakt
  • Zeezout en peper
  • 1/2 tl komijn
  • 6 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 500 gr biologische zuurkool (naturel)
  • Evt: 100 gr geraspte kaas

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal lichtjes in.
  2. Breng een pan water met wat zout aan de kook en kook hierin kort (5 min) de groenten.
  3. Giet de groenten af en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
  4. Smelt kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de ui.
  5. Voeg het gehakt toe dat je op smaak brengt met de kruiden en bak dit rul.
  6. Verdeel het gehakt vervolgens over de groenten in de ovenschaal.
  7. Verdeel nu de zuurkool over het gehakt (en tot slot eventueel de kaas).
  8. Klop de eieren los met amandelmelk en giet dit over je ovenschotel erbij.
  9. Bak de ovenschotel in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 6 Comments

Leave a Reply