was successfully added to your cart.

Zoodles met broccoli en zalm

By 25 augustus 2015 juli 26th, 2017 15 minuten, Paleo, Vis
zoodles met broccoli en zalm

Zoodles? What is that you talk about? Nou, dat zijn noodles gemaakt van courgette (zucchini). In het Nederlands kan je dat ook wel courgette-spagetti noemen. Maar geef toe, zoodles klinkt net iets leuker ūüėČ In de¬†graan-vrije¬†wereld van paleo zijn ze een bekend fenomeen,¬†want hiermee kan je al je favoriete pasta recepten namaken.¬†

Paleo “pasta” met broccoli en zalm

Zoals gezegd zijn zoodles erg bekend in de paleo hoek. Nu eten wij niet per definitie paleo, maar ze zijn erg handig op dagen dat we wat minder koolhydraten nodig hebben. Want ja, ook wij hebben wel eens rustdage, of soms zelfs rust weken! Je kan zoodles op een paar manieren in een handomdraai maken van courgette. Overigens kan je dit ook met wortels en andere groenten doen!

Normaal gesproken maak je pasta met broccoli en zalm met een zware roomsaus. We houden het hier zuivelvrij en gebruiken een avocado, knoflook en amandelmelk als sausje. Suuuuuper lekker!

Heb je wel hard getraind kan je dit recept natuurlijk ook met ‘normale’ pasta maken. Eventueel kan je dan voor glutenvrije pasta kiezen op basis van bijvoorbeeld rijstmeel (even goed op het etiket kijken van glutenvrije producten, want soms zitten ze vol met andere rommel!). Tegenwoordig is er ook spelt-pasta verkrijgbaar. Dit is een graan en bevat wel gluten, maar heeft een gunstiger profiel dan normale tarwe en met onder andere meer eiwitten.

Je kan overigens je vet-inname desgewenst wat verlagen door¬†voor een andere vissoort te kiezen. Met (grote) garnalen is dit ook erg lekker namelijk ūüôā

zoodles met broccoli en zalm
5 from 1 vote
Print

Zoodles met broccoli en zalm

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 4
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 2-3 courgette
  • 1 broccoli , in roosjes
  • Snuf Keltisch zeezout
  • 400 gr zalmfilet
  • 1 tl kokosolie
  • 1 avocado , vruchtvlees in blokjes
  • 5 verse basilicumblaadjes
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook , uitgeperst
  • 200 ml amandelmelk
  • Versgemalen peper , naar smaak

Instructions

  1. Maak zoodles van de courgette met een spiraalsnijder.
  2. Maak de roomsaus door de avocado, basilicumblaadjes, citroensap, knoflook en amandelmelk met een staafmixer (of in een blender) te mixen.
  3. Breng een pan water met een snuf zout aan de kook en blancheer hierin de broccoli (ongeveer 3-5 minuten) tot deze beetgaar is.
  4. Doe de zoodles samen met de roomsaus (je hoeft niet alles te gebruiken) in een grote hapjespan of wok en warm door.
  5. Voeg broccoli roosjes toe en schep alles een paar keer om.
  6. Smelt de koksolie in een koekenpan en bak hierin de zalmfilets.
  7. Je kunt de zalmfilets nu in stukjes snijden en door het zoodle-mengsel scheppen of deze heel laten en er zo bij serveren.
  8. Smakelijk!
nutrition zoodles met broccoli en zalm
Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoe√ęerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion One Comment

Leave a Reply