was successfully added to your cart.

Zoete aardappelbrood

By 20 januari 2017 juli 31st, 2017 Clean Cheats, Ontbijt, Paleo, Snacks
zoete aardappelbrood

Zoete aardappelbrood

Het klinkt misschien als een gekke combinatie: zoete aardappel in een bananenbrood… Geloof ons: Dit recept ga je méér dan eens maken, omdat het zo onwijs lekker is!

Maaike kwam met het idee voor dit brood en oorspronkelijk hadden bedachten we het als ontbijt dat makkelijk te preppen is. Gewoon rustig in het weekend bakken, zodat je meteen voor 3 ochtenden je ontbijt klaar hebt staan. Alleen nog aanvullen met een groentesnack of -soepie rond 10 uur en gas erop.

Zonder toegevoegde suikers

Dit brood is heerlijk zoet, zonder dat er een grammetje toegevoegde suiker of zoetstof aan te pas komt. Het bereidingsproces én de kaneel do the magic. We like!

Wat is jouw favoriete bananenbrood variant? We zijn erg benieuwd wat jij van deze verrassende combinatie vindt, dus laat het ons gerust weten in de comments!

Liefs,
Sjanett

zoete aardappelbrood
4 from 1 vote
Print

Zoete aardappelbrood

Prep Time 45 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 6 -12
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 1 zoete aardappel , schoongeboend
  • 2 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 40 gr kokosmeel
  • 2 scheppen (56 gr) eiwitpoeder (naturel)
  • 3 el kokosolie , gesmolten
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zeezout
  • 11/2 el kaneel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prik gaatjes in de aardappel en wikkel ze in aluminiumfolie.
  3. Pof de aardappel in 45 minuten gaar in de oven (als je ze een beetje in kan drukken met je vingers, zijn ze gaar) - ga ondertussen trainen 😉
  4. Laat de aardappel iets afkoelen, haal de schil eraf en snij in blokken.
  5. Je moet uiteindelijk 175 gr gare zoete aardappel hebben.
  6. Die alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een egaal beslag.
  7. Bekleed een broodblik met bakpapier en giet het beslag in het blik
  8. Bak het zoete aardappelbrood in ongeveer 40 minuten goud-gaar en bruin (als een houten stok er schoon uit komt is deze gaar) op 180 graden.
  9. Laat het brood iets afkoelen voordat je het uit het blik haalt en snij in plakjes.

Recipe Notes

Je kunt de aardappel ook poffen door deze (zonder aluminiumfolie!) een minuut of 5 in de magnetron te doen.

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 5 Comments

Leave a Reply