was successfully added to your cart.

Zelf eiwitrepen maken (met hennep proteïne)

By 27 april 2015 januari 5th, 2019 Clean Cheats
zelf eiwitrepen maken op basis van hennep proteïne

Deze zelfgemaakte eiwitrepen op basis van Hennep Proteïne (met vanille-acaï smaak) vielen goed in de smaak bij het testpanel van Breda Strength & Conditioning. Na een intensieve training, waren de eiwitrepen zo verslonden en kregen we de vraag: “… of er niet meer was”.

Eiwitrepen op basis van hennep

Eiwitrepen kun je kopen in alle soorten, maten en smaken. Vaak is er helaas van alles aan toegevoegd. Voor deze no-bake eiwitreep testten we de Onnit Hemp Force – Vanille-açai, maar je kan natuurlijk ook ander eiwitpoeder gebruiken. Wil je ze volledig zonder zoetstoffen maken, kies dan voor een naturel eiwitpoeder en voeg zelf wat vanille-extract en/of cacaopoeder toe.

Eiwitrepen op basis hennep proteïne

Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 6
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 150 gr havermout
  • 3 schepjes onnit hemp force - vanille-açai
  • 1 1/2 el amandelpasta
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 20 gr rijstmeel
  • 1 tl vanille extract
  • 4 el amandelschaafsel

Instructions

  1. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve het amandelschaafsel) in een kom en roer dit goed door.
  3. Voeg ongeveer 150 ml water toe tot je een dik plakkerig deeg hebt (begin eerst met een paar eetlepels water en voeg steeds meer toe tot je de gewenste dikte hebt).
  4. Duw het deeg onder in de bakvorm en bestrooi met amandelschaafsel.
  5. Plaats ongeveer 10 minuten in de vriezer.
  6. Haal uit de bakvorm en snij in 6 repen.
  7. Bewaar, omwikkeld in huishoudfolie de ongeveer 1 week koelkast of tot 3 maanden in de vriezer.

Recipe Notes

Maak deze bars FF30 approved door de havermout eerst een nacht te laten weken in water (eventueel met een scheutje citroensap) en af te gieten voordat je dit verwerkt. Je voegt dan wat minder water toe bij stap 3.

Nutrition_Vanille hennep proteïne repen (no bake)

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply