was successfully added to your cart.

Zeewierwraps met Griekse kikkererwtensalade (vegan)

By 9 december 2018 januari 16th, 2019 Lunch, Vega
(zeewier)wraps met Griekse kikkererwtensalade

Afgelopen week viel er een pakketje van het bedrijf I sea food op de mat. Of we hun nieuwe zeewierwraps wilden testen. Zeewierwraps? Hmm… dat triggerde mijn nieuwsgierigheid. Gezien het warme weer van de afgelopen weken kwamen ze op het goede moment. Op deze dagen heb ik vaak niet zo’n zin om uitgebreid te koken. Om dan toch een voedzame en lekkere maaltijd op tafel te zetten, zijn wraps een uitkomst. Ze zijn met van alles te vullen :D. In dit geval werden het zeewierwraps met Griekse kikkererwtensalade!

Vegan wraps

De wraps blijken volledig vegan te zijn en daarmee in te spelen op een steeds groter wordende vraag naar vegan-producten. Een heel kleine hoeveelheid toegevoegde suiker is nog wel aanwezig (1.1 gram per wrap) en ook wat (vooral natuurlijke additieven) voor binding en behoud. Voor een keer afwisseling én gemak wat mij betreft prima. Hoewel ik wel nieuwsgierig ben hoe ze te realiseren zijn met nog minder aan extra’s. Een van de pluspunten is naar mijn idee het hoge eiwitgehalte, 6,6 gram per wrap. Voor veel veganisten is voldoende eiwit binnenkrijgen soms een uitdaging. Deze wraps zijn dan een mooie basis.

Griekse kikkererwtensalade

Op een wrap is hummus altijd lekker. Ik besloot dit concept te gebruiken, maar iets meer structuur te behouden. Door de kikkererwten niet volledig te pureren, maar slechts grof geeft dit weer net een andere smaakbeleving. De relatief neutrale smaak van de kikkererwten leent zich bovendien om te combineren met veel andere smaken. In dit recept koos ik voor een Grieks tintje door het toevoegen van oregano en knoflook.

It’s a wrap

Deze salade is heerlijk te combineren met sla, wortel en komkommer. Ook andere combi’s zijn echter lekker. Denk bijvoorbeeld aan spinazie of geraspte rode kool. Het is een wrap, dus heel veel kan.

Enjoy!

Maaike

Zeewierwraps met Griekse kikkererwtensalade (vegan)

Author Larissa Ruwiel

Ingredients

  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 100 g kikkererwten (uit pot)
  • 1 1/2 el tahini (sesampasta)
  • 1 tl oregano
  • 1/2 avocado
  • scheutje limoensap
  • 1 tl olijfolie
  • 1/2 paprika
  • 50 g geraspte wortel
  • 1/4 komkommer (in stukjes)
  • 50 g gemengde sla
  • peper en zout naar smaak
  • 2 zeewierwraps*

Instructions

  1. Doe de ui, knoflook, kikkererwten, tahini, oregano, avocado, limoensap en olijfolie in een schaaltje. Pureer grof met een vork. Prima als er nog stukje inzitten. Meng vervolgens de stukjes paprika erdoor. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout.

  2. Bekleed de wraps met sla, wortel en komkommer. Verdeel vervolgens de Griekse kikkererwtensalade over de wraps.

  3. Vouw de wraps, eet ze op of verpak ze in bakpapier om mee te nemen. Ook lekker voor een picknick!

Recipe Notes

* We testen deze wraps dus van I Sea More, maar dit recept is ook lekker met zelfgemaakte of volkoren wraps.

Larissa Ruwiel

Author Larissa Ruwiel

Larissa is holistisch diëtist en Eating Psychology coach. Ze doorziet snel de oorzaak van eetstruggles en helpt vrouwen met een holistische body & mind aanpak hun gezonde doelen te behalen. Mensen coachen naar ‘Food Freedom’, (lekker in je vel zitten én een relaxte relatie met eten hebben), is haar kadotje aan de wereld. Naast coachen bij LoveFitFood, coacht ze in haar eigen praktijk Manage Your Body.

More posts by Larissa Ruwiel

Leave a Reply