was successfully added to your cart.

Wraps met Mexicaanse kipsalade (met Seamore zeewierwraps)

In de ochtend te weinig tijd om een fatsoenlijk maaltje in elkaar te draaien? Of wat neem je vandaag weer mee voor de lunch…? Zoals veel van onze drukke, sportende, hardwerkende Lovefitfoodies is dit recept een godsblessing. Te maken met één pan en enkele minuten staat er een heerlijke wrap op tafel.

De wraps van Seamore hebben nog een extra verrassing en dat is zeewier. Laat zeewier nou net MEGA gezond zijn. Het bevat bijvoorbeeld omega 3, calcium, magnesium en essentiële eiwitten echt een powerfood!

Wraps met Mexicaanse kipsalade (met Seamore zeewierwraps)

Prep Time 10 minutes
Servings 2
Author Larissa Ruwiel

Ingredients

 • 2 zeewierwraps*
 • 200 g kippendij of gewone kipfilet
 • 1 avocado
 • 100 g mais
 • 1 kleine gele of rode paprika
 • 250 g salade naar keuze (in dit recept zakje gemengde salade AH en Juliën bietreepjes van de AH)
 • 6 vega groenteballetjes (in dit recept zijngroentenballetjes van Ikea bijgevoegd. Koolhydraten uit kikkererwten en veel groenten echt een aanrader!)
 • 1 el olijfolie
 • limoen naar smaak

Instructions

 1. Marineer de kip met de kruiden of leg de kip even in een bakje met de kruiden en zorg voor een goed laagje op de kip. Bak de kip tot deze gaar is.

 2. Bak na een paar minuten in dezelfde pan de paprika en de vega balletjes mee en laat dit nog een paar minuten warm worden. 

 3. Laat nu alles afkoelen.

 4. Doe de salade in een schaal en gooi de warme ingrediënten in de salade. Schep dit een paar keer door met de olijfolie en limoen

 5. Leg de wrap op een bord en verdeel de salade over het midden van de wrap. Rol op en klaar is……! Doe er los nog wat salade bij en je hebt een prachtig zomers bordje ?.

Recipe Notes

Mocht je dit recept helemaal Lovefitfood vega proef willen maken kun je de kip vervangen door alleen vega of groenten balletjes. 2 vrouwen porties is dan ongeveer 250gram vega balletjes.

Kies een kruidenmix voor over de kip zonder toevoegingen van suiker en zout. Hier heb ik gebruik gemaakt van “Jonnie Boer” Curry madras.

Limoen over de salade als topping maakt de smaak nog net even frisser.

* We testen deze wraps dus van I Sea More, maar dit recept is ook lekker met zelfgemaakte of volkoren wraps.

Chantal Verwest

Author Chantal Verwest

Chantal is diëtiste en personal trainer en door haar eigen sportervaringen en het afstuderen binnen Defensie (korps mariniers) heeft ze haar enthousiasme voor sport en voeding verder ontwikkeld. Vanuit een holistische kijk gaat Chantal aan de slag om een balans te vinden en te zoeken naar wat voor jou werkt.

More posts by Chantal Verwest

Leave a Reply