Print

Kipburgers met gepofte zoete aardappel en broccoli

Servings 2
Author Vera van der Wel

Ingredients

  • 250-300 g kipgehakt (biologisch)
  • 1-2 rode pepers
  • 5-10 cm gemberwortel
  • 2 kleine rode uien
  • 1 handje verse (platte) peterselie
  • 1 handje verse koriander
  • 1 grote zoete aardappel
  • 500 g broccoli
  • peper zout naar smaak
  • Stuk aluminiumfolie

Instructions

  1. Haal de zaadlijsten uit de rode pepers en snijd in stukjes. Schil de gemberwortel en snijd ook in stukjes. Haal schil van de ui en snijd ook deze klein. 

  2. Was de koriander en peterselie. Deze kan met steeltjes worden gebruikt. 

  3. Doe al deze ingredienten bij elkaar en meng deze met de keukenmachine. Je kunt eventueel ook je blender of staafmixer gebruiken om alles goed klein te snijden.

  4. Roer dit mengsel door het gehakt. 

  5. Zet koekenpan op fornuis, laat warm worden en doe er dan wat (kokos-)olie in. Laat dit smelten. 

  6. Verdeel het gehaktmengsel in vier delen, maak hier een bal van en druk deze plat tot burgers.

  7. Doe deze vier burgers in de pan en bak ongeveer 5-10 minuten per kant tot deze goed gaar zijn.

  8. Als de burgers bijna klaar zijn, voeg dan nog wat peper en zout naar smaak toe.

  9. Maak de broccoli schoon, snijd kleine roosjes en zet een pan met water op.

  10. Als dit kookt, voeg dan de broccoli roosjes toe en laat dit nog 2 minuten meekoken. Na koken, de broccoli afgieten en afspoelen met koud water, dan blijft de broccoli lekker stevig.

  11. De zoete aardappel kan je in de magnetron poffen.* Prik daarvoor met vork gaatjes in de aardappel en doe deze 7-10 minuten in magnetron op 900 Watt (of maximaal vermogen). De bereidingstijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel en deze is klaar als je hem kunt indrukken. Verpak deze dan in alumiumfolie, dan kan deze nog een paar minten nagaren. 

  12. Verdeel dan de broccoli over twee borden of porties, leg de burgers erbij en per portie de helft van de zoete aardappel.

Recipe Notes

* Wanneer je geen magnetron hebt, kan je de aardappel ook poffen in de oven. De bereidingstijd is dan langer en ongeveer een uur in een voorverwarmde oven van 180 graden. Prik hiervoor ook gaatjes in de aardappel en verpak deze in alumiumfolie vóór je hem in de oven doet.