Print

Zuurkoolschotel met gehakt en wintergroenten

Prep Time 5 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 4
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 1 pastinaak , in blokjes
  • 1 zoete aardappel , in blokjes
  • 1/2 flespompoen , in blokjes
  • 1 tl koksolie
  • 1 ui , gesnipperd
  • 500 gr rundergehakt
  • Zeezout en peper
  • 1/2 tl komijn
  • 6 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 500 gr biologische zuurkool (naturel)
  • Evt: 100 gr geraspte kaas

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal lichtjes in.
  2. Breng een pan water met wat zout aan de kook en kook hierin kort (5 min) de groenten.
  3. Giet de groenten af en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
  4. Smelt kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de ui.
  5. Voeg het gehakt toe dat je op smaak brengt met de kruiden en bak dit rul.
  6. Verdeel het gehakt vervolgens over de groenten in de ovenschaal.
  7. Verdeel nu de zuurkool over het gehakt (en tot slot eventueel de kaas).
  8. Klop de eieren los met amandelmelk en giet dit over je ovenschotel erbij.
  9. Bak de ovenschotel in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar.