Print
tomaat-paprika soep met pittige garnalen

Tomaat-paprika soep met pittige garnalen

Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 4
Author Sjanett de Geus

Ingredients

Voor de soep:

  • 1 el kokosolie
  • 1 ui , gesnipperd
  • 1 gele paprika , in blokjes
  • 3 wortels , geschild en in schijfjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 bouillonblokjes
  • 500 ml water (of meer)

Voor de pittige garnalen

  • 500 gr grote garnalen
  • 2 el milde olijfolie
  • Zeezout
  • Chilivlokken
  • Paprikapoeder

Voor erbij:

  • 2 avocado's , vruchtvlees in blokjes
  • Gekookte rijst (hoeveelheid afhankelijk van behoefte)

Instructions

Maak de soep:

  1. Smelt de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui.
  2. Voeg paprika en wortel toe en roerbak een paar minuutjes.
  3. Giet de tomatenblokjes en het water erbij en doe de bouillonblokjes in de pan.
  4. Laat ongeveer 20 minuten koken tot de groenten gaar zijn.
  5. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer.

Intussen rooster je de garnalen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verdeel de garnalen over een bakplaatje en besprenkel met olijfolie en de kruiden.
  3. Rooster in ongeveer 10-15 minuten tot de garnalen gaar (niet meer doorzichtig) zijn.

Serveer de soep met garnalen, avocado en een paar scheppen (eetlepels) gekookte witte rijst (de hoeveelheid is afhankelijk van je behoefte).