Print

Groene curry met champignons en boontjes

Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 2
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 100 gr zilvervliesrijst
  • 1 el kokosolie
  • 175 gr Quorn stukjes
  • 250 gr champignons , in plakken
  • 200 gr boontjes , gehalveerd
  • 2 tl Thaise groene curry pasta*
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el ongebrande cashewnoten , grof gehakt
  • Klein handje verse koriander , grof gehakt

Instructions

  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af.
  2. Smelt de kokosolie in een hapjespan en bak hierin kort de Quorn rondom aan.
  3. Voeg champignons en boontjes toe en roerbak een paar minuten.
  4. Voeg tot slot de currypasta en de kokosmelk toe en laat het op een lager pitje nog een minuut of 5 sudderen (of tot de saus de gewenste dikte heeft).
  5. Verdeel de rijst en de curry over 2 diepe borden en garneer met noten en koriander.
  6. Smakelijk!

Recipe Notes

* Of meer minder, afhankelijk van de gewenste scherpte en merk van de pasta.
* De merken Suree en Po Ma zijn additief vrij en te koop bij toko en online.