Print

Machtig noten-zaden brood

Prep Time 2 hours 15 minutes
Cook Time 1 hour 20 minutes
Total Time 3 hours 35 minutes
Servings 12
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 100 gr zonnebloempitten
  • 50 gr pompoenpitten
  • 75 gr boekweit grutten
  • 100 gr cashewnoten* (ongebrand en ongezouten)
  • 200 gr havermout (glutenvrij)
  • 60 gr boekweitvlokken
  • 85 gr gebroken lijnzaad
  • 4 gr agar agar
  • 35 gr chia zaadjes
  • 2 tl (rauwe) honing
  • 2 tl zeezout
  • Evt handje rozijntjes
  • 45 gr gesmolten kokosolie
  • 650 ml water

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een bakplaatje en een klein bakblik met bakpapier.
  2. Verdeel de zonnebloem- en pompoenpitten, boekweitgrutten en noten over de bakplaat.
  3. Rooster dit ongeveer 10-13 minuten in de oven (halverwege een keer omscheppen).
  4. Neem een grote kom en roer hierin alle ingrediƫnten, behalve de olie en het water, door elkaar (ook de geroosterde noten en zaden).
  5. Giet de olie erbij en roer door.
  6. Tot slot giet je ook het water erbij en roer je weer goed door.
  7. Laat het afgedekt met een theedoek 2 uur op kamertemperatuur staan (het deeg is goed als dit een vaste soort bal is geworden).
  8. Doe het deel in je bakblik en bak dit in een hete oven op 180C gedurende 80-90 minuten. Check na 75 minuten even hoe ver het brood is.
  9. Laat volledig afkoelen voordat je het brood aansnijdt, je haalt hier ongeveer 12 plakken uit.
  10. Je bewaart dit brood het beste luchtdicht en het blijft ongeveer 5 dagen goed. Daarnaast is het ook prima in plakjes in te vriezen.

Recipe Notes

* of andere noten naar wens.