Print

Baked Quinoa Fruit Bowl

Prep Time 1 minute
Cook Time 10 minutes
Total Time 11 minutes
Servings 4
Calories 385 kcal
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • Kokosolie om in te vetten
  • 100 gr quinoa (ongekookt)
  • 40 gr amandelen
  • 150 gr aardbeien (uit de vriezer)
  • 100 gr bramen (uit de vriezer)
  • 2 eieren
  • 300 ml amandelmelk
  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zeezout
  • 1 schep eiwitpoeder (naturel of vanille)
  • 4 el havermout
  • 2 el amandelschaafsel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet vier ovenschaaltjes in met wat kokosolie.
  2. Doe de quinoa met de amandelen in een kom en roer hier het diepvries fruit doorheen (dus nog niet de banaan).
  3. Verdeel dit over de 4 bakjes.
  4. Pureer of blend vervolgens de eieren, melk, banaan, zeezout, vanille-extract en eiwitpoeder door elkaar.
  5. Dit verdeel je ook weer over de vier bakjes (kan je gewoon over de quinoa heen gieten).
  6. Top je bakjes af met wat havermout en amandelschaafsel.
  7. Bak in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  8. Koud ook erg lekker, dus perfect om deze alvast klaar te hebben staan in de koelkast ’s ochtends!

Recipe Notes

Ik vond het niet echt nodig, maar je kan dit ontbijt eventueel nog iets zoeter maken door 1-2 el honing door de natte ingrediënten heen te mengen voordat je het in de bakjes giet.

Vul dit ontbijtje aan met een lekkere rauwkost snack of groen(t)e smoothie (bv later op de ochtend) om er een volwaardige maaltijd van te maken.