was successfully added to your cart.

WORKOUT #1 Death by Goblet Squat

By 15 januari 2016 januari 13th, 2017 Bodyweight, Kettlebell, Workouts

De workouts die ik schrijf voor LoveFitFood zijn minimalistisch en relatief makkelijk en bijna overal uit te voeren. Maar vergis je niet, de workouts zijn pittig. Daarnaast kan je ze altijd aanpassen aan je eigen niveau.

Heb je vragen of wil je een keer mee komen trainen? Kijk op BredaSC.

Death by Goblet Squat

Duur:

20 minuten

Materiaal:

Dames 12/16 kg kettlebell
Heren 20/24 kg kettlebell

Kettlebell goblet squat

Uitvoering:

Every minute on the minute (EMOM) van twintig minuten waarbij je elke minuut één kettlebell goblet squat meer doet dan de minuut daarvoor, te beginnen met 5 goblet squats in de eerste minuut.

Begin op elke hele minuut. Hoe eerder je klaar bent hoe langer je rust is. Maar op elke hele minuut moet je weer beginnen.

Bij 00:00 doe je 5x KB goblet squats.
Op 01:00 doe je 6x KB goblet squats.
Op 02:00 doe je 7x KB goblet squats.

Haal je ergens tijdens de workout niet het aantal goblet squats, neem je een ronde rust en begin je weer bij 5 reps. Tot de twintig minuten voorbij zijn.

Geen kettbell? Gebruik bv een volle waterfles.
Nog te zwaar? Doe de goblet squat met enkel lichaamsgewicht (dus zonder kettlebell).

Noël Brand

Author Noël Brand

Noël is T.O.P. Trainer C (The Overload Principe) en al meer dan tien jaar werkzaam bij het Korps Mariniers. Hij is het brein achter DefensieTrainingsSchema.nl en daarnaast ook eigenaar en head coach bij Breda Strength & Conditioning. Hij traint beginnende en gevorderde sporters, wedstrijd atleten en coacht leden van het arrestatieteam, Special Forces Operators van het Korps Mariniers en het Korps Commandotroepen.

More posts by Noël Brand

Leave a Reply