was successfully added to your cart.

Woeste Indiase kipburger uit FitFood at Work

By 5 oktober 2017 oktober 27th, 2017 15 minuten, Kip
Woeste kipburger

Een van de dingen die ik leuk vind aan koken, is het experimenteren met smaken uit verschillende keukens en windstreken. Dit recept voor een Woeste Indiase kipburger ontstond, toen ik zin had in een burger, maar er enkel nog kipgehakt in de diepvries lag, broccoli in de koelkast en een verdwaald pak notenrijst in de voorraadkast… en weinig tijd door een ‘zeker’ boek dat af moest.

Woeste Indiase kipburger met notenrijst

In de week dat ik deze post tik, is dat ‘zekere’ nieuwe boek FitFood at Work naar de drukker gegaan (*dancedance). Het boek focust zich op makkelijke, gezonde en volwaardig maaltijden voor drukke mensen. Want, met het ‘alle ballen hoog houden’ schiet het stukje écht voor jezelf zorgen er nog wel eens bij in. FitFood at Work gaat 192 pagina’s kennen aan recepten, praktische tips en knowledge bombs over o.a. omgaan met innerlijke weerstand en externe omgevingen. Het recept van de Woeste Indiase kipburger is ontstaan in The making of… dus tja… die moest ik wel met jullie delen!

Zelf kipburgers maken

Bij een burger denk ik zelf al snel aan rund, maar deze kipvariant is er zeker eentje om toe te voegen aan je spectrum! Ga je zelf kipburgers maken, hou er dan rekening mee dat de structuur van het kipgehakt anders is dan van rund. In dit recept zorgt het toevoegen van wat rijstmeel (paneermeel kan ook al je tegen gluten kan) echter voor voldoende stevigheid tijdens het bakken. Voeg vervolgens Tandoori kruiden toe, broccoli en notenrijst erbij en voilá, in minder dan 15 minuten een heerlijke maaltijd op tafel.

Makkelijk en meukvrij

Helaas bevat veel kipgehakt in de super nog de nodige additieven. Kan dat anders? Zowel Sjanett als ik vinden het fijn als ons eten voldoet aan de voorwaarden “makkelijk” en (zo veel mogelijk) “meukvrij”. Oftewel zo echt mogelijk eten, het liefst waarbij je ook nog een beetje weet waar het vandaan komt en hoe er met de beestjes is omgegaan. Sinds we ons vlees (en ook kip en vis overigens) bestellen bij de Woeste Grond bestellen, kwamen die twee voorwaarden perfect samen. Je kan online bestellen, het wordt gekoeld thuisbezorgd en het bedrijf neemt natuurbeheer en dierenwelzijn serieus.

Wil je het zelf eens proberen? Van 5 oktober t/m 3 november krijg je met de kortingscode: WOESTLEKKER, 10% korting op je bestelling bij de Woeste Grond.  Best lekker euh woest lekker ;-P.

Bestel je bovendien FitFood at Work vóór 29 oktober, dan maak je automatisch kans op 1 van de vette prijzenpakketten t.w.v. 300 euro mét daarin een cadeaubon van 50 euro voor de Woeste grond!

Wat vond jij van dit kipburger recept?

Laat in de comments weten hoe deze Woeste Indiase kipburger met notenrijst je beviel.

Liefs,
Maaike

Woeste Indiase kipburger met notenrijst

Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 2

Ingredients

  • 150 g kipgehakt
  • ½ el rijstmeel
  • 1 el Tandoori kruiden
  • 400 g broccoli in roosjes
  • 125 g notenrijst
  • 1 el kokosolie

Instructions

  1. Meng het gehakt met het rijstmeel en de tandoori kruiden. Maak er twee burgers van.
  2. Kook ondertussen de broccoli en bereid de rijst volgens de verpakking.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak op hoog vuur de burgers rondom bruin. Zet het vuur iets lager en laat de burgers nog kort doorgaren.
  4. Serveer de burger met de broccoli en de notenrijst.

Recipe Notes

Kids (grote en kleine) vinden het heerlijk om een paar rozijntjes en kaneel toe te voegen aan de rijst.

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Leave a Reply