was successfully added to your cart.

Wil jij ook nooit meer op dieet hoeven?

By 20 juni 2017 augustus 29th, 2017 Afvallen

Kan je op vakantie gaan, alles eten waar je zin in hebt… en bij thuiskomst niet op dieet hoeven?

Nu ben jij natuurlijk benieuwd naar het antwoord (wat overigens JA is).

Ik daarentegen vind de vraag an sich eigenlijk veel interessanter!

Deze vraag leert mij namelijk iets heel belangrijks. En dat is niet iets persoonlijks over jou als jij ook met deze vraag zit, maar iets wat in onze samenleving en collectief bewustzijn heerst.

En dat is dat feit dat deze vraag voortkomt uit een dieetcultuur.

Quit the bullshit

Laat ik even met het goede nieuws beginnen: je bent niet op dieet, je hoeft niet op dieet en diëten werken niet.

Je KUNT namelijk alles eten waar je zin in hebt. Of dat nu op vakantie is, thuis, op je werk, op feestjes, in restaurants. Overal.

Je kunt ook afvallen terwijl je eet waar je zin in hebt. Of dat nu op vakantie is, thuis, op je werk, op feestjes, in restaurants. Overal.

Zeg ik dat onbeperkt junkfood eten gezond is of je hiervan slank wordt? Nee. Absoluut niet. En dat snap jij ook wel. Je weet dat ‘voeden ipv vullen’ beter is. Kwestie van als volwassen persoon verantwoordelijkheid nemen.

Wat ik wel zeg is dat er een manier is om met je lijf mee te werken in plaats van ertegen te vechten als je graag gezonder, sterker en strakker wil zijn.

Lijnen, verboden voeding, crash diëten, pillen en poeders hoort in de categorie “vechten”. En vind je naast “wilskracht” (net onder “frusterend” en “tijdelijk”).

Draai je perspectief om

Het perspectief omdraaien en focussen op wat wél werkt en wat bijdraagt aan je gezondheid en beseffen dat je met kleine aanpassingen in gedrag waanzinnige lange termijn verandering teweeg kan brengen… dan hebben we het over “succes”. En over een lifestyle waarbij je nooit meer op dieet hoeft.

Want “Alles eten waar je zin in hebt” dat kan als je dit

a) 20% van de tijd doet en
b) er op die momenten geen overmatige eetbui van maakt (dus de porties beschaafd houdt).

Jezelf stom, schuldig of een loser vinden tijdens die 20% moet je ook maar meteen afleren. Negatieve overtuigingen hebben een averechts effect op je mentale welzijn én op je metabolisme en lichaamscompositie. Just so you know.

De overige 80% van de tijd eet je “gewoon normaal”: volwaardige maaltijden, jouw favoriete gerechten met “gewoon normale” ingrediënten. Die je zo lekker mogelijk maakt. In “gewoon normale” porties die je heel eenvoudig met behulp van je handen bepaalt.

Download de gratis starterskit

en leer hoe je nooit meer op dieet hoeft!

Hierin vind je al onze richtlijnen, tips, trucs een compleet weekmenu inclusief recepten en boodschappenlijst.

Is dit ook jouw doel?

Ons doel is niet om jou voor een x periode te laten lijnen of dat je een aantal weken “even streng bent”, om vervolgens weer je oude leventje op te pakken.

Ons doel is jou iets bijbrengen dat geen moeite kost, effectief is, altijd en overal toe te passen is (dus ook terwijl je leven met feestjes, vakanties en verjaardagen lekker door raast) en waarbij honger en wilskracht overbodig worden.

Ons doel is dat jij naar jezelf kan kijken en dat je blij bent met wie je bent en hoe je eruit ziet.

Kortom: jou het lijf en leven geven waar je van houdt.

Liefs,
Sjanett

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply

Gratis FitFood weekmenu incl recepten en stappenplan ontvangen?

Of je nu (opnieuw) wilt starten, of alleen wat extra motivatie nodig hebt... onze FitFood starterskit inclusief weekmenu, keukengids en recepten helpt je op weg!

x x