was successfully added to your cart.

Welke kokosmelk kan ik het beste kopen? (incl filmpje)

By 28 januari 2016 juli 11th, 2017 Energie

Tot een paar jaar geleden was kokosmelk een ingrediënt dat nog niet in mijn standaard-kook-toolkit zat. Super jammer eigenlijk als ik zie hoe graag ik nu bijvoorbeeld romige curry’s eet (zowel milde als pittige) of hoe vaak ik het in andere recepten inzet als plantaardige melk. Where have you been all my life?!

Ik kan me ook nog goed herinneren dat ik in het begin voor dat supermarktschap stond en een beetje suffig naar al die verschillende blikken en pakken stond te kijken. Want tja, welke kokosmelk kan je nu het beste kopen?

Omdat dit iets is dat bij meer mensen het geval is, maakte ik hier samen met Maaike een filmpje over waarin we een aantal opties de revue laten passeren.

Dus, kan je in de supermarkt fatsoenlijke kokosmelk kopen?

Ja.

In de meeste grotere supermarkten verkopen ze Go-Tan en Arroy-D en deze zijn super. Ze bevatten enkel kokosmelk (in hoge concentraties) en water, zonder toevoegingen of vulmiddelen. Daarnaast zijn ze niet te duur én smaken ze erg lekker en romig.

Uiteraard zijn deze ook online en in de toko te verkrijgen.

Er zijn echter ook opties die we liever links laten liggen:

 • de light kokosmelk
 • blikken/pakken waar het kokospercentage niet op vermeld staat
 • ingrediëntenlijstjes waar méér op staat dan alleen kokos en water.

Hmmm en nu hebben we honger… op naar de keuken dus voor een lekkere curry 🙂

Liefs,
Maaike

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 4 Comments

 • Mike schreef:

  Super leuk, ik heb me hier laatst ook een beetje in verdiept. Ik vond toen de ‘santen’ blok ook erg interessant. dit moet je dan eerst even oplossen en opnieuw persen of accepteren dat er wat vezels bij gaan komen.
  Als je handig bent kan je de volgende bestanddelen uit halen:
  – kokos melk (mijn doel), gewoon zo drinkbaar.
  – kokos meel (goed persen!), voor de paleo pannekoeken
  – kokosvet (met kokos geur en smaak), voor t koken of het zelf maken van cosmetica.

  Mijn doel was eigenlijk de cocosdrink van het reeds bekender wordende merk, (van de leuke eekhoortjes van tv) DIY na te maken. Maar, dan zonder daar 2,26 per liter voor te hoeven te betalen (laat staan de additieven om de boel bij elkaar te houden) Dat is mij overigens nog niet helemaal gelukt . Dus als iemand tips heeft 🙂

 • Ben Visser schreef:

  Ik blijf het een alternatief vinden. In de echte Thaise en Indische keuken maken we alles zelf, Go-tan en andere pakjes zijn verboden. Zelf maken is ook veel goedkoper, van santen of van kokosrasp.

 • Monique schreef:

  De vernieuwde versie van go-tan is geen verbetering, ondanks kneden, schudden en roeren van de melk, blijft de structuur korrelig. De kokospap met ghiazaad die ik altijd maakte is niet lekker meer. Voor mij helsas dus geen go-tan meer. Jammer, want ik gebruikte dit heel veel.

  • Sjanett de Geus schreef:

   Oh ik wist helemaal niet dat ze vernieuwd recept hadden! Gelukkig verkopen ze in ieder geval in mijn supermarkt nu ook Arroy-D (want die blijft toch favoriet).

Leave a Reply