was successfully added to your cart.

vegan curry

Eenpansgerechten zijn de bom. Makkelijk, snel en weinig afwas. Wat wil je nog meer? Nou, of het ook wat vaker vega(n) mag. We krijgen namelijk veel vraag naar vegetarische of veganistische FitFood recepten, dus die gaan we vaker delen!

Vandaag de eerste van mij: deze goedgevulde one pot vegan curry met champignons, zoete aardappel en wortel. Kies voor deze curry het liefst een currypasta en kokosmelk zonder bullshit (zoals van Aroy-D). Hier vind je onze uitleg over welke kokosmelk je het best kunt kiezen.

Met een veganistisch recept is het uiteraard ook belangrijk om voldoende eiwitten toe te voegen. Daarom heb ik champignons en tempeh gebruikt. Tempeh is gemaakt van gefermenteerde sojabonen, wat veel eiwitten bevat. Het is ontzettend makkelijk en lekker om dit even te roosteren in de oven!

Ga jij deze vegan rode curry maken?

Liefs,
Chantal

vegan rode curry aroy-d
vegan rode curry ingrediënten
Print
vegan curry

One pot vegan rode curry

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 2
Author Chantal Verwest

Ingredients

  • 2 el currypasta (Aroy-D)
  • 200 ml kokosmelk (Aroy-D)
  • 200 gr zoete aardappel
  • 200 gr tempeh
  • 1 paprika
  • 2 handjes champignons
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk gember
  • koriander ter garnering (als je dit lekker vindt)

Instructions

  1. Snij de ui, knoflook en gember fijn en bak dit met een beetje olie op een laag vuur voor 4-5 minuten. Voeg de currypasta toe en roer dit voor 1 minuut door. 

  2. Snijd ondertussen de groenten (wortel, paprika, champignon, zoete aardappel) en voeg toe. Doe hier de kokosmelk bij en laat zachtjes staan voor een klein halfuurtje. Mocht de curry iets te veel in dikken, dan kun je altijd nog een scheutje water toevoegen.

  3. Maak de tempeh ondertussen klaar met een klein scheutje sojasaus minder zout (groen label). Snijd de tempeh in blokjes en strijk met een kwastje over de tempeh stukjes onder en boven. Als je meer pit wilt toevoegen kun je altijd wat sambal of chili op de tempeh mee strijken. Zet de oven op grillstand oven (200 graden). Leg de plakjes tempeh op een rooster of bakplaat bedekt met bakpapier en zet dit voor 8-10 minuten in de oven.

  4. Verdeel de tempeh en de curry over twee borden, eventueel met wat koriander. Eet smakelijk!

Chantal Verwest

Author Chantal Verwest

Chantal is diëtiste en personal trainer en door haar eigen sportervaringen en het afstuderen binnen Defensie (korps mariniers) heeft ze haar enthousiasme voor sport en voeding verder ontwikkeld. Vanuit een holistische kijk gaat Chantal aan de slag om een balans te vinden en te zoeken naar wat voor jou werkt.

More posts by Chantal Verwest

Leave a Reply