was successfully added to your cart.

Vega wraps met gegrilde groente en halloumi

By 4 januari 2019 januari 16th, 2019 15 minuten, BZBS Larissa, Groenten, Lunch, Recepten, Vega

Gegrilde groente en halloumi, I love it! Dit is er echt eentje voor in de categorie: snel te maken, gezond én super lekker! En dat is hoe ik het liefst kook. Niet te veel gedoe, maar wel een bordje om naar uit te kijken!

Gegrilde groente zijn altijd een hit, maar gebruik jij wel eens halloumi? Halloumi is een kaas  van geiten- en schapenmelk (en soms ook koeienmelk). Door de zoutige smaak en de bite is het heerlijk bij de wat neutralere aubergine! Halloumi is ook eiwitrijk, dus ideaal voor de (parttime) vegetariërs en kaaslovers onder ons!

Wraps staan bij mij vaak op het menu omdat je er eindeloos mee kan variëren en het gewoon makkelijk is. Maar ik kies wel altijd voor een gezonde variant. In dit recept heb ik zeewierwraps (te koop bij AH) gebruikt, maar ik maak ook vaak mijn wraps zelf van boekweitmeel. Check dit recept om zelf een gezonde wrap te maken!

Enjoy!

Liefs Larissa,
Holistisch diëtist & eating psychology coach bij Love FitFood <3

Vega wraps met gegrilde groente en halloumi

Prep Time 15 minutes
Servings 2
Author Larissa Ruwiel

Ingredients

  • 4 wraps (van zeewier of boekweit)
  • half pakje halloumi
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 4 el hummus
  • 4 el yoghurt of kwark
  • 1 el citroensap
  • paprikapoeder
  • rozemarijn (gedroogd)
  • tijm (gedroogd)

Instructions

  1. Snijd de haloumi in plakken en kruid ze met een beetje paprikapoeder

  2. Snijd de courgette en aubergine in de lengte in dunne plakken. Bestrijk ze met een beetje olijfolie, rozemarijn en tijm

  3. Bak/grill de plakken halloumi een paar minuten in een (grill)pan of in de oven tot ze goudbruin zijn

  4. Bak/grill de plakken aubergine en courgette in dezelfde pan +/- 5 minuten of in de oven +/-10 minuten

  5. Meng de yoghurt en citroensap in een kommetje. 

  6. Besmeer de wraps met hummus en beleg ze met de groente, halloumi en daaroverheen de yoghurtsaus.

Recipe Notes

Tip: Ook heel lekker met rucola, maar dat had ik niet in huis! 😉

Larissa Ruwiel

Author Larissa Ruwiel

Larissa is holistisch diëtist en Eating Psychology coach. Ze doorziet snel de oorzaak van eetstruggles en helpt vrouwen met een holistische body & mind aanpak hun gezonde doelen te behalen. Mensen coachen naar ‘Food Freedom’, (lekker in je vel zitten én een relaxte relatie met eten hebben), is haar kadotje aan de wereld. Naast coachen bij LoveFitFood, coacht ze in haar eigen praktijk Manage Your Body.

More posts by Larissa Ruwiel

Leave a Reply