was successfully added to your cart.

Vega pasta pesto met rucola

By 20 juni 2016 september 14th, 2017 15 minuten, Vega
pasta pesto met rucola

Het is echt onwijs vet om steeds meer ‘goede’ nieuwe producten in de reguliere supermarkten tegen te komen. Zo stuitten we laatst op drie glutenvrije pasta’s van Fit & Free. De pasta’s zijn op basis van kikkererwten-meel, of rode linzen-meel of boekweitmeel (en verder niks!). Aangezien we regelmatig vragen krijgen over goede vervangers voor reguliere pasta of lekker ter afwisseling, deelden we onze nieuwe vondsten gelijk met je via Facebook live.

Je snapt dat we deze moésten uitproberen haha. Omdat we onze creaties erg lekker vonden (want nee, we worden niet gesponsord voor deze post) delen we deze week twee recepten hiermee.

Vandaag de eerste: vega pasta pesto met rucola. Een glutenvrije vegetarische pasta die geen bewerkte suikers bevat en die ook heel makkelijk zuivelvrij te maken is.

Vega pasta pesto met rucola

Zoals gezegd dus, glutenvrije pasta’s zonder meuk. Je vraagt je af waarom andere fabrikanten dat ook niet doen, als het blijkbaar kan… In dit gerecht gebruikte ik de pasta gemaakt van kikkererwten-meel van Fit ‘n’ Free die Maaike en ik bij mijn lokale Albert Heijn scoorden. Cool om te zien dat het healthy-bewuste-schap steeds uitgebreider wordt en je niet meer naar afgelegen natuurwinkeltjes hoeft. Alhoewel dat natuurlijk ook iets heeft natuurlijk…. Feit blijft dat ik een drukbezet gemaks-mens ben, dus als het 1-stop-shop kan: I’m in!

Twee weken geleden woonde ik in een weekend twee Ayahuasca ceremonie’s bij onder leiding van een Peruaanse Sjamaan. In voorbereiding daarop volgde ik een strikt dieetprotocol om je lichaam (en mind) zo goed mogelijk voor te bereiden op deze plant-medicin. Dit betekende: Gedurende twee weken, vegetarisch, suikervrij, alcoholvrij, zoutloos en sojavrij en geen koffie. Met name dat laatste bleek verassend genoeg een grote uitdaging en zorgde voor flinke hoofdpijn.

Vegetarisch experiment: helemaal geen straf!

Wat ook verrassend was dat ik me eigenlijk heel goed voelde bij vegetarisch eten! Als echte vleesliefhebber had ik dit totaal niet verwacht. Het was even zoeken in het begin, en met name omdat ik ook liefst zo min mogelijk of geen soja eet, was het zoeken naar goede vleesvervangers (die niet enorm overbewerkt zijn). De Quorn stukjes (dés) waren een fijne uitkomst. Gelukkig zijn pasta vervangers zoals deze ook rijk aan eiwit, dus ik kreeg toch alles binnen dat ik nodig had.

De vega pasta pesto met rucola en tomaatje die je ziet staat letterlijk in 10 minuten op tafel en was waanzinnig lekker 🙂 Wat was overgebleven, ging de volgende dag prima in een glazen bak mee in de auto.  Enige wat ik merkte is dat ik iets sneller dan normaal weer honger had, maar dat kan ook aan de omstandigheden hebben gelegen.

Omdat ik me goed (en op de een of andere manier ‘lichter’) voelde met minder vlees in mijn voedingspatroon blijf ik vaker vegetarisch koken. En de ervaring met Ayahuasca? Dat is een verhaal dat ik bewaar voor een andere keer 😉

Liefs,
Sjanett

Vega pasta pesto met rucola

Prep Time 1 minute
Cook Time 10 minutes
Total Time 11 minutes
Servings 2
Author Sjanett de Geus

Ingredients

 • 100 gr chickpea pasta (of een andere glutenvrije pasta)
 • 1 tl kokosolie
 • 175 gr Quorn stukjes
 • 150 gr cherrytomaatjes , gehalveerd
 • 2 tl groene pesto
 • 150 rucola
 • Evt. 4 el Parmezaanse kaas vlokken

Instructions

 1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking tot deze gaar is en giet af.
 2. Smelt kokosolie in een koekenpan en bak hierin de Quorn stukjes.
 3. Voeg cherrytomaatjes toe en bak tot deze een beetje zacht beginnen te worden.
 4. Roer de Quorn met de tomaatjes en de pesto door de pasta.
 5. Schep tenslotte de rucola erdoor.
 6. Garneer eventueel met Parmezaanze kaas (of geroostere pijnboompitjes voor een zuivelvrije varaint).

pasta pesto met rucola

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion One Comment

 • Renske schreef:

  Heerlijk! Ik heb de rucola vervangen door spinazie en nog rode paprika en een paar kappertjes toegevoegd. Geen kaas, wel pijnboompitten. Simpel, maar zo lekker!

Leave a Reply