was successfully added to your cart.

Tex-Mex Pulled Chicken

By 9 mei 2016 september 14th, 2017 Crock-Pot, Kip
tex-mex pulled chicken
tex-mex pulled chicken

We kunnen er niks aan doen, die Crock-Pot blijft gewoon een ideaal en tijdbesparend apparaat. Deze Tex-Mex Pulled Chicken (genoeg voor 8 porties) heb je letterlijk in 1 minuut gemaakt. Geloof je me niet? Check dan het filmpje! Maak er lekkere salades of wraps mee. Of doe eens gek, gooi dit door je tomatensoep. Héér-lijk!

Tex-Mex Pulled Chicken

De inspiratie voor dit recept komt uit Meals Made Simple (affiliate link naar bol.com) van Danielle Walker (de dame achter het schitterende paleo blog, Against All Grain). Het is een kookboek dat al een tijdje in de kast staat, maar waar ik eigenlijk nog nooit iets uit gemaakt had. Zoals wel vaker gebeurt haha, sommige kookboeken zijn gewoon echte hebbedingetjes! Vooral als er dan van die mooie foto’s om van te watertanden in staan. Tijd dus om daar verandering in te brengen, want ik had er behoorlijk wat post-it plakkertje in zitten bij recepten die ik nog wilde proberen.

Nu hoor ik je denken: “Jullie eten toch niet paleo?” Klopt!

FitFood heeft echter wel dezelfde basis als paleo: ‘echt eten‘, dat belastende stoffen zoals gluten, zuivel en suiker zo veel mogelijk wil vermijden. Nu is paleo alleen veel strikter, en niet alle recepten zijn volwaardige maaltijden. Maar dat is makkelijker aan te passen dan andersom! De recepten zijn immers al perfect, we voegen gewoon wat ‘veilige’ of goed verteerbare koolhydraten toe.

In Meals Made Simple vind je Buffalo Chicken Salad, met dus pulled chicken uit de Crock-Pot. Enige verschil met mijn variant? De hot sauce… Hier kan je natuurlijk niet dezelfde merken krijgen als in Amerika, dus ik heb wat moeten improviseren. Zie de notes onder het recept voor mijn oplossing.

In het filmpje laat ik zien hoe onwijs eenvoudig je deze Tex-Mex Pulled Chicken kan maken. En hoe snel je er mee klaar bent! Ik zette het aan voor ik ging sporten, en bij thuiskomst kon er er een heerlijke maaltijdsalade mee maken.

{Mealprep} Salade met Tex-Mex Pulled Chicken

Zoals je op de foto kan zien, ziet het er meteen nadat het klaar is nog niet echt smakelijk uit. Maaaarrrrr zo in een maaltijdsalade zoals deze: JAM!

Ik maakte meteen twee porties door onderin een glazen opbergbak eerst wat gekookte glutenvrije macaroni te doen (op basis van enkel rijstmeel), daarboven op gemengde sla, peen julienne, avocado en wat verse koriander (en niet te vergeten de kip).

De resterende kip is in porties in te vriezen, of kan je door je rijst heen roeren, je wraps mee beleggen of door je soep te doen. Kortom, ideaal mealpreppen dus. En ideaal tijdens picknick momentjes 😉

Smakelijk alvast!

PS Heb je zelf nog geen slowcooker? Wij hebben deze in de keuken staan: een Crock-Pot met timer van 4,7 liter (affiliate link naar bol.com) en die is ideaal om voor ongeveer 4 personen in te koken.

tex-mex pulled chicken
5 from 1 vote
Print

Tex-Mex Pulled Chicken

Prep Time 1 minute
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 1 minute
Servings 8
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 1250 gr kipfilet
  • 180 ml Tex-Mex hot sauce*
  • 1 el witte azijn
  • 3 el kokosolie , gesmolten
  • tl zeezout

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in je Crock-Pot en laat deze 3 uur op 'high' koken.
  2. Daarna trek je met twee vorken het vlees uit elkaar.
  3. Als er te veel vocht uit de kip is gekomen kan je dit een beetje afgieten.

Recipe Notes

* Je kunt zelf een saus maken (zoals dit paleo recept, of deze taco saus) of de supermarkt afstruinen naar een ok variant (zoals deze die ik in het filmpje gebruik).

tex-mex pulled chicken

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply