was successfully added to your cart.

Spinaziewraps met tomaat en geitenkaas

By 2 augustus 2016 juli 31st, 2017 15 minuten, Lunch
spinaziewrap met tomaat en geitenkaas
spinaziewrap met tomaat en geitenkaas

Spinaziewraps met tomaat en geitenkaas

Op sommige dagen kijk je in de halflege koelkast… om ineens een ‘briljante’ ingeving te krijgen met allerlei restjes die je nog hebt liggen! Zo zijn in ieder geval deze spinaziewraps ontstaan. Echt super simpel gemaakt en zowel warm als koud te eten (en dus ook prima als meeneem lunch).

Had ik ook nog meer rauwkost over gehad of wat rucola dan had ik dat er ook nog bij opgerold. Of kip. Of zalm… nou ja, zo’n beetje alles wat je maar in een halflege koelkast kan vinden haha.

Zoals ik al eerder uitlegde kan ik niet goed tegen lactose. Geitenkaas gaat gelukkig goed! Hier zit wel lactose in, maar een stuk minder dan in producten die van koemelk gemaakt zijn. Ik eet het nog steeds niet vaak, en ook niet veel, maar af en toe vind ik het onwijs lekker. Sterker nog, ik kan er ineens naar craven!

Wil je helemaal zuivelvrij kan je de geitenkaas ook door geroosterde pijnboompitjes en bijvoorbeeld gewokte naturel Quorn vervangen. Of door kip. Of zalm. He, ik val in herhaling, sorry 😉

Liefs,
Sjanett

PS Uiteraard is ook deze maaltijd door het slimme gebruik van boekweitmeel en ei of eiwitpoeder in de wrap ook weer een volwaardige maaltijd. Wil je nog wat extra eiwit, dan  kan je dus ook je wrap vullen met bijvoorbeeld kip of vis (he, daar zijn ze weer ;)!).

Spinaziewraps met tomaat en geitenkaas

Prep Time 2 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 12 minutes
Servings 2
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 100 gr boekweitmeel
  • 200 ml water (of plantaardige melk)
  • 3 eieren*
  • 2 handenvol verse spinazie**
  • Snufje zeezout
  • 1 tl kokosolie
  • 10 cherrytomaatjes
  • 4 el geitenkaas , verkruimeld
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Paar druppels balsamicoazijn

Instructions

  1. Blend het boekweitmeel met water, eieren, spinazie en zout tot een beslag (gebruik bijvoorbeeld een blender of een staafmixer).
  2. Smelt de kokosolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en giet hier de helft van het beslag in.
  3. Als er bubbeltjes op de bovenkant van de wrap verschijnen kan je deze omdraaien om de andere kant te bakken.
  4. Haal uit de pan en herhaal voor het overgebleven beslag***.
  5. Garneer de wraps met tomaat, geitenkaas en basilicumblaadje en besprenkel met balsamicoazijn.
  6. Smakelijk!

Recipe Notes

* Dit kan je ook vervangen door 1 schep eiwitpoeder (naturel)
** Eventueel kan je ook een paar blokjes diepvries spinazie hiervoor gebruiken.
*** Je haalt dus twee wrap uit het beslag (de macro's zijn per portie = 1 wrap gegeven)

Je kunt de wraps ook vooruit maken en deze (zonder vulling) invriezen tot een later moment.

spinaziewraps met tomaat en geitenkaas

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply