was successfully added to your cart.

Spiegelei met spinazie, tomaat en spek

By 3 mei 2016 augustus 9th, 2017 15 minuten, Ei, Ontbijt
spiegelei met bacon en spinazie

Soms heb je van die favoriete gerechten, die je keer op keer maakt, waardoor je er een soort blinde vlek voor krijgt. Zo zijn er perioden dat ik heel vaak dit ontbijt voor mezelf maak. Ik denk dat het me zelfs geblinddoekt nog zou lukken haha. Zo vaak dat ik bijna zou vergeten om het hier met jou te delen!

Spiegelei met spinazie, tomaat en spek

De combinatie spinazie met tomaat is niet alleen super lekker, maar ook onwijs gezond! Ik meende me te herinneren dat ik ergens gelezen had dat spinazie en tomaat een goede combinatie zijn omdat ze elkaars gezondheidseffecten versterken of aanvullen… maar laat ik nu niet meer weten waar ik dat gezien heb! Doet er eigenlijk ook niet toe; in dit snelle ontbijt (of lunch) gerechtje zijn ze vooral erg lekker. En daar hou ik van. Van lekkere dingen 😉

De eieren maak ik het liefst met kapotte en doorbakken dooiers, maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak. Beetje peper en zout erover en je bent klaar!

Uiteraard vergeten we ook de koolhydraten bij dit ontbijt niet. Er zijn verschillende opties (zoals wat gebakken aardappeltjes), maar vandaag at ik dit spiegelei op geroosterd glutenvrij zonnebloempitten brood (uit de diepvries bij de AH). Lang leve de volwaardige maaltijd! NOMZ.

Oh, en “Is dat allemaal voor jou alleen”? … euh ja ghehe (en daarna gooi ik voor mijn vriend dus meteen een tweede portie in de pan).

Wat is jouw favoriete ontbijt?

Spiegelei met spinazie, tomaat en spek

Cook Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 1
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 1 tl kokosolie
  • 3 plakjes ontbijtspek of bacon
  • 3 cherrytomaatjes , gehalveerd
  • Handje verse spinazie
  • 3 eieren
  • Snufje versgemalen peper

Instructions

  1. Smelt de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de bacon.
  2. Voeg spinazie en tomaat toe en laat de spinazie een klein beetje slinken.
  3. Breek de eieren boven de pan en bak tot de eieren naar wens zijn.
  4. Breng op smaak met wat versgemalen peper.
Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion One Comment

Leave a Reply