was successfully added to your cart.

Spicy scrambled eggs ontbijt

By 3 november 2016 juli 19th, 2017 15 minuten, Ei, Ontbijt
Spicy scrambled eggs ontbijt

Spicy scrambled eggs ontbijt

Een hartig ontbijt, love it or hate it! Bij ons was het één en al liefde toen we dit spicy scrambled eggs ontbijt voor de eerste keer maakten. En weet je, als je niet zo van het hartige ontbijt bent, eet je het toch gewoon als lunch… of pre-workout… of post- workout… of  ;-). Hoe dan ook is dit recept een must try als je je eten graag een beetje ‘kick’ meegeeft.

Gezonder eten? Start met dit ontbijt

Maandag (*vervang door iedere willekeurige uitsteldag) starten met gezonder eten? Mooi, schuif maar aan tafel, je kan meteen beginnen. Dit volwaardige ontbijt bevat alle elementen voor een goede en gezonde start van je dag. Voor de foto combineerden we dit gerecht enkel met rucola als groente, maar je kunt dit ook nog verder aanvullen met komkommer of gooi er wat cherry tomaatjes doorheen. Super lekker! Het spicy is afkomstig van de stukje chorizo die we haalden bij de biologische slager. Helaas vonden we nog steeds geen goed alternatief bij de supermarkt, maar gelukkig hoeft (ook minder bewerkte) gedroogde worst niet meteen op.

Ontbijt én lunch. Twee maaltijden in één keer

Weet je wat er verder fijn is aan dit ontbijt? Het is ook erg lekker om koud te eten. Maak een dubbele portie als ontbijt en je hebt je lunch of pre-workout maaltijd voor dezelfde of de volgende dag. Of andersom; maak een dubbele portie op je vrije dag als lunch en je hebt een lekker ontbijt de volgende dag. Zo heb je twee maaltijden in één keer. Dat scheelt je tijd en zorgt ervoor dat je de volgende gezonde maaltijd al hebt klaarstaan. Zo maximaliseer je je kans op succes met minimale moeite.

Liefs,
Sjanett

PS. Meer van dit soort lekkere recepten, die zich perfect lenen om te ‘preppen’, vind je in ons kookboek FitFood Made Easy. De titel zegt genoeg denk ik ;). Neem maar eens een kijkje.

Spicy scrambled eggs ontbijt

Cook Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 1
Author Sjanett de Geus

Ingredients

 • 3 eieren
 • 100 ml amandelmelk (ongezoet)
 • 1 tl kokosolie of grasboter
 • 50 gr chorizo , in plakjes
 • 150 gr aardappelpartjes (gebakken)*
 • Rucola

Instructions

 1. Klop in een kom de eieren op met de amandelmelk.
 2. Smelt kokosolie in een koekenpan, giet het eimengsel in de pan erbij en blijf roeren tot dit gestold is.
 3. Doe het ei alvast op je bord.
 4. Bak nu in de nog warme koekenpan de chorizo (olie/boter in de pan is niet nodig) tot deze een beetje knapperig is.
 5. Doe ook de chorizo op je bord bij het ie.
 6. Tot slot kan je nog de aardappelpartjes in de koekenpan (of magnetron) opwarmen of eet deze er koud bij.
 7. Serveer met rucola.
 8. Smakelijk!

Recipe Notes

De aardappelpartjes waren een restje van de avond ervoor. Je kunt ze kruiden en dan bakken of roosteren.

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply