was successfully added to your cart.

Spicy curry burger met koriandermayo

By 6 januari 2018 februari 10th, 2018 Geen geraffineerde suiker, Glutenvrij, Paleo, Rund

Het idee voor deze spicy curry burger ontstond tijdens onze samenwerking met de Lowlands Trowdown, een van de populairste en grootste CrossFit-events in Nederland. In 2017 bedachten we samen met Ekoplaza een aantal gezondere maaltijden voor dit event. Het recept van deze sappige spicy curry burger is een variant op de burger die toen te koop was. Hou je van pittig, snel klaar en toch voedzaam? Dan is deze burger je nieuwe vriend!

Een supersnelle en makkelijke spicy curry burger

 

Weet je wat zo fijn is aan gehakt? Het is zo lekker veelzijdig.  Voor dit recept gebruikten we het rundergehakt van de Woeste grond. Door het te combineren met verschillende kruiden en specerijen, kun je een keur aan smaken creëren. Zelf ben ik een enorme fan van pittig eten. Tijdens het proefkoken voor onze recepten voor FitFood Made Easy en FitFood at Work moest Sjanett me regelmatig vertellen dat ze toch wel iets ‘te pittig’ waren hihi. Gelukkig heeft deze spicy curry burger die keuring doorstaan: lekker pittig, maar niet dat de tranen in je ogen schieten ;-).

Combineer deze pittige burger met een frisse tomatensalade en je hebt gelijk een volwaardige maaltijd. Bak ik eerst de burger op hoog vuur kort aan, zet daarna het vuur wat lager en plaats een deksel op de pan. Zo blijft hij lekker sappig vanbinnen.

Enjoy!

Liefs,

Maaike

Wat voor soort burger zou jij nog meer willen zien? Laat het ons weten in de comments!

5 from 1 vote
Print

Spicy burger met koriandermayo

Servings 3
Author Maaike Rijk

Ingredients

  • 500 g Bio Rundergehakt
  • 3 tl rode currypasta
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 3 spelt/volkoren broodjes pita/desem/volkoren
  • 6 blaadjes sla
  • 1 paprika in reepjes

Voor de Dressing

  • 6 el ongezoete mayo o.a te koop bij Ekoplaza
  • 3 takjes verse koriander fijgehakt
  • Zout/peper naar smaak

Instructions

  1. Meng het gehakt met de currypasta en de ui. Maak er 3 grote burgers van.
  2. Bak of gril de burger.
  3. Meng ondertussen de mayo met de koriander en breng op smaak met peper en zout.
  4. Bestrijk een broodje met de koriandermayo, doe hierop de sla, de burger en top af met paprika. Combineer met een frisse tomatensalade.

Recipe Notes

Volg je de FitFood30, dan kun je in plaats van het broodje een lekkere portie zoete aardappel frietjes bij deze burger maken.

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply