was successfully added to your cart.

Spicy bolognaise met glutenvrije pasta

By 26 september 2015 september 14th, 2017 15 minuten, Rund
spicy bolognaise met glutenvrije pasta

Mijn vriend houdt niet van aubergine. Terwijl ik dat juist enorm lekker vind! Dus dan ga je op zoek naar manieren om dit toch te kunnen eten. Haha hij had niet eens door dat er aubergine in deze pittige bologniase-saus zat. Door de saus even te laten stoven wordt deze namelijk lekker zacht (en onherkenbaar). Oppassen dat hij de groente niet in de koelkastla ziet liggen van te voren 😉

Spicy bolognaise met veel groenten en volkoren rijst pasta

We zetten in hier bij Love FitFood in op 2 vuisten groenten per maaltijd. En dat kan ook prima in een bolognaise saus! Om het kook-proces te versnellen heb ik hier zo’n zak voorgesneden groenten gebruikt. Niks mis mee toch?

De rest van de ingrediënten zijn ook van de snel-klaar soort, zonder in te boeten op kwaliteit. Zo heb ik biologische tomaat-basilicumsaus van de Albert Heijn gebruikt (super product, geen toegevoegde rotzooi) en glutenvrije pasta. Die pasta is gemaakt van volkoren rijstmeel (en verder niks). Heerlijk 🙂 Het zijn lekker grote penne en dat is perfect bij zo’n grove saus met groenten zoals deze.

Het is vrij makkelijk om hier de hoeveelheid carbs nog aan te passen door minder op je bord te scheppen en bijvoorbeeld de helft van je portie pasta te bewaren om de volgende dag als bodem van een maaltijdsalade te gebruiken. Erg lekker! 

spicy bolognaise met glutenvrije pasta

spicy bolognaise met glutenvrije pasta

Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 4
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 1 el kokosolie
  • ui , gesnipperd
  • 1 rood pepertje , fijngesneden (met of zonder zaadlijsten)
  • 500 gr biologisch rundergehakt
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper , naar smaak
  • 1 aubergine , in blokjes
  • 400 gr grof geneden Italiaanse wokgroenten
  • 400 ml biologische tomaat-basilicumsaus
  • 300 gr volkoren rijst pasta (penne)

Instructions

  1. Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook.
  2. Kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  3. Smelt kokosolie in een grote hapjespan en fruit hierin de ui samen met de peper.
  4. Voeg gehakt toe, breng dat op smaak met peper en zout en bak rul.
  5. Voeg aubergine toe en bak even mee.
  6. Voeg daarna de overige groenten toe en roerbak weer even mee.
  7. Tot slot giet je de tomatensaus erbij. Hou je van een meer bolognaise met meer saus, verdubbel deze hoeveelheid dan.
  8. Warm het geheel goed door en laat een paar minuutjes stoven.
  9. Serveer met je spicy bolognaise met glutenvrije pasta.

Spicy bolognaise met glutenvrije pasta

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply