was successfully added to your cart.

Soep van flespompoen met prei en appel

By 11 november 2015 september 13th, 2017 Soep, Vega
soep van flespompoen met prei en appel

Toegegeven, eigenlijk is de herfst, met zijn mooie gekleurde blaadjes eigenlijk best wel fijn. Al helemaal als je ‘s avonds na je training lekker onderuit gezakt op de bank zit en van heerlijk herfst-comfort-food aan het genieten bent. Van stoofpotjes met pompoen tot de klassieke pompoensoep, wij vinden het allemaal lekker! Maar soms wil je gewoon nét ff wat anders 😉

Soep van flespompoen met prei en appel

Ik zag dit recept ergens voorbij komen en ik zou willen dat ik wist waar dat was, want dan had ik die site alle credits kunnen geven! Maar zoals dat gaat met surfen en te veel food-porn kijken op Pinterest of Foodgawker was ik het natuurlijk alweer vergeten.

Gelukkig had ik wel de basis ingrediënten onthouden van deze verrassende pompoensoep. Want anders dan bijvoorbeeld de curry-varianten of die met room, is deze soep lichter en frisser van smaak. Heerlijk! Op een later moment heb ik nog besloten om er uitgebakken spekjes aan toe te voegen wat ook een goede toevoeging is.

Omdat deze soep verder geen (noemenswaardige) eiwitten, vetten of koolhydraten bevat is het overigens geen complete maaltijd (zoals we dat in onze fitfood richtlijnen beschrijven). Dit kan je natuurlijk toevoegen, later eten óf deze soep als groente snack tussendoor of vooraf eten 😉 Je krijgt namelijk wel lekker veel voedingsstoffen hiermee binnen.

Op Instagram zag je deze soep al in de voorbereiding voorbij komen. Wat vind je van de nieuwe serie #mealpreptips?

soep van flespompoen met prei en appel

Soep van flespompoen met prei en appel

Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 6
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 1 el kokosolie
  • 1 ui , in stukken
  • 4 teentjes knoflook , gesnipperd
  • 2 preien , in ringetjes
  • 1 flespompoen , geschild en in blokjes
  • 1 appel , geschild en in stukken
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1 tl Himalaya zout
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tl appelazijn

Instructions

  1. Smelt kokosolie in een grote soeppan.
  2. Voeg ui, prei en knoflook toe en zet dit even aan.
  3. Voeg pompoen, appel en groentebouillon toe.
  4. Breng aan de kook en laat op een laag pitje 20 minuten sudderen.
  5. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.
  6. Breng de soep op smaak met zout, komijn en appelazijn.
  7. Smakelijk!

soep van flespompoen met prei en appel

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion One Comment

  • Veronica schreef:

    Wat ik bj jullie recepten bijzonder goed vind zijn de Nutrition Facts. Dat geeft me dadelijk een overzicht of het geschikt is voor mensen met diabètes.

Leave a Reply