was successfully added to your cart.

Zomerse salade met zalm en groene asperges

Salade met zalm en asperges

Op warme zomerse dagen wil je vaak niet te lang in de keuken staan. Got it! Met deze zomerse salade met zalm en asperges draai je binnen 15 minuten een lekker en gezond maaltje in elkaar. Door de frisse dressing van limoen en dille een topafsluiter van een warme dag.

Zomerse salade met zalm en groene asperges

Als je ons al een tijdje volgt, weet je dat we niet van ingewikkeld houden als het op gezond eten aankomt. Met onze recepten en mindcookies laten we dan ook graag zien hoe je het makkelijk maakt. Zoals met deze salade :-). Uiteraard weer een volwaardige maaltijd. Een lekker gebakken zalm overigens ook top op de BBQ) verwerkt in een frisse groene salade.

Dit gerecht is overigens ook koud of lauwwarm erg lekker. Maak dus gerust 2 of meer porties, zodat je al een maaltje klaar hebt staan na je training, een dagje strand, bos, klussen of werk. Kun je daarna extra lang genieten van het mooie weer.

Hatzaaa! Eet smakelijk

Liefs,
Maaike

Zomerse maaltijdsalade met zalm en asperges

Prep Time 3 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 13 minutes
Servings 4

Ingredients

  • 400 gram Zalmfilet
  • 1 el Ongezouten roomboter
  • 300 gram Groene asperges
  • 200 gram Erwten
  • 200 gram Spinazie
  • 240 gram Basmati rijst

Voor de Dille-limoen dressing

  • 3 el Limoensap
  • 1 el Olijfolie
  • 2 tl Verse dille
  • Zwarte peper

Instructions

  1. Kook de asperges en de erwten een paar minuutjes tot ze beetgaar zijn.

  2. Bewaar het afgegoten kookvocht. Voeg hier vervolgens de rijst aan toe en kook de rijst volgens de verpakking.

  3. Bak ondertussen de zalm in de boter tot deze een goudbruin korstje heeft.

  4. Meng de rijst met de asperges, erwten en spinazie en giet de dressing eroverheen. De zalm kun je er los naast eten of in grote brokken door de salade mengen. Breng op smaak met wat peper.

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Join the discussion One Comment

  • Ruud Hespe schreef:

    Voor de wat ouderen een tip die mij veel gebracht heeft.
    De zalm bak ik niet -meer- in de olie of boter maar die kook ik gaar in de plastic verpakking. Uit de diepvries.
    De zalm is dan wel droog en die vul ik dan al prakkend aan met enkele lepels zuivere zalmolie.
    Kruidenzout erbij en smullen.
    Ontzettend goed voor o.a. je gewrichten.
    De zalm koop ik bij zooplus per liter. Wordt verkocht als diersupplement maar dat is onzin want het is pure zalmolie van Inne.

Leave a Reply