was successfully added to your cart.

Runderstoofpotje met chorizo

By 31 mei 2016 december 27th, 2017 Crock-Pot, Rund
runderstofpotje met chorizo

Haast bijna zou je denken dat we aandelen in Crock-Pot hebben, want daar is hij weer! Niks van dat, we zijn gewoon oprecht heel erg blij met onze slowcooker hihi. Vandaar dat we deze week gewoon twee nieuwe recepten uit de Crock-Pot delen. Omdat we wel van wat variatie houden, maakten we dit runderstoofpotje met chorizo. Lekker, af en toe zo’n spicy hapje tussendoor.

Runderstoofpotje met chorizo

Ik vind chorizo echt super lekker, alleen als ik zie wat er allemaal in een gemiddelde worst uit de supermarkt zit… eet ik liever iets anders. Gelukkig is er echt nog wel goede (en heel erg lekkere) chorizo (en andere gedroogde worsten) te koop bij bijvoorbeeld de EkoPlaza, of op markten. Fijn om uit het vuistje te eten, maar ook erg lekker om in gerechten te verwerken. Zo geef je net een iets andere smaak mee aan bijvoorbeeld dit runderstoofpotje.

De bereiding is hartstikke makkelijk en we hebben er met z’n tweeën de hele week van gegeten. Bijvoorbeeld met gebakken aardappelen en gekookte haricots verts zoals op de foto. Maar zoals je op m’n snapchat (@sjanett_fitfood) kon zien bijvoorbeeld ook met glutenvrije fussili. Zolang je er maar een volwaardige fitfood maaltijd van maakt door groente en een goede bron van koolhydraten toe te voegen. Uiteraard is invriezen ook een mogelijkheid als dit voor jou te veel in één keer is.

Smakelijk alvast!

PS Heb je zelf nog geen slowcooker? Wij hebben deze in de keuken staan: een Crock-Pot met timer van 4,7 liter (affiliate link naar bol.com) en die is ideaal om voor ongeveer 2-4 personen in te koken.

PS Vond je dit een lekker recept? Laat het ons weten in de comments hieronder en laat een 5-sterren rating achter als je toch bezig bent. Much appreciated!

What’s for diner? #beetstew #chirzo #stringbeans #potatoes #nomnomnom #eatrealfood #fitfood #lovefitfood #instafood

Een video die is geplaatst door LoveFitFood & Kettlebells (@sjanettdegeus) op

Runderstoofpotje met chorizo

Prep Time 15 minutes
Cook Time 8 hours
Total Time 8 hours 15 minutes
Servings 6
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 1 kilo runderstoofvlees (bv hachee vlees), in blokjes
  • Zeezout en versgemalen peper , naar smaak
  • 2 el ghee
  • 2 uien , in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook , geperst
  • 100 gr chirozo , in blokjes
  • 2 el arrowroot
  • 5 dl runderbouillon
  • 2 stengels bleekselderij , fijngesneden
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • evt 1 el grove mosterd
  • evt 1 el honing

Instructions

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout.
  2. Verhit de ghee in een grote braadpan, bak het vlees kort tot het rondom aangebraden is en hevel het vlees daarna over naar de Crock-Pot.
  3. Voeg indien nodig wat extra ghee aan de pan toe en fruit hierin de uien met de knoflook.
  4. Voeg de chorizo toe en bak nog even mee.
  5. Roer nu de arrowroot door de uien en giet de bouillon beetje bij beetje toe, tot er een saus ontstaat.
  6. Giet de saus bij het vlees en voeg hierna nog de bleekselderij, tijm en laurierblaadjes aan toe.
  7. Laat op de lage stand 8 uur garen.
  8. Roer op het einde eventueel de mosterd en honing er nog doorheen om het verder op smaak te krijgen.
  9. Lekker met gebakken aardappel en bijvoorbeeld haricots verts.

Recipe Notes

* Eventueel de glutenvrije variant.

Arrowroot is een wortel, gemalen tot poeder dat perfect werkt als natuurlijk bindmiddel. Het is te koop bij grotere supermarkten, EkoPlaza of online. Kun je het niet verkrijgen, gebruik dan biologisch aardappelzetmeel.

runderstoofpotje met chorizo

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply