was successfully added to your cart.

Roundup: Netflix voedingsdocumentaires

By 26 december 2015 juli 21st, 2017 Energie

Tussen alle trainingssessies door is het ook wel eens lekker om een avondje op de bank te hangen. Netflix aan, voetjes omhoog en even niets moeten doen. Series of film kijken vinden wij super tof, maar soms heb je even zin in iets anders. Eerlijk toegegeven: We smullen ook echt van een goed kookprogramma of interessante voedingsdocu. Wil je jezelf ook eens verder verdiepen in de wereld van voeding? Dit zijn onze 7 aanraders.

Fork over Knives (2011)

Nog nooit een documentaire over voedsel gekeken? Dan is dit een mooie start! Fork over Knives volgt de Amerikaanse Dr. Campbell en Dr. Esselstyn tijdens hun onderzoek naar ernstige ziektes en voedsel. Wat blijkt? De meest erge ziektes zijn volgens de onderzoekers te controleren. De invulling hoe is, naar ons idee, wel wat typisch (radicaal) Amerikaans, maar deze docu geeft je wel interessante stof tot nadenken

[ultimate_spacer height=”20″]

Food matters (2008)

Deze documentaire laat op een indrukwekkende manier zien hoe belangrijk het is om zo puur mogelijk te eten. Want de farmaceutische industrie heeft niet altijd het beste met ons voor.

[ultimate_spacer height=”20″]

Hungry for Change (2012)

Do what works for you is een van de basis=principes van LoveFitFood. Helaas zijn er genoeg diëten waarbij je even afvalt, maar binnen de kortste keren dubbel zo hard weer kilo’s erbij krijgt. Denk je dat suikervrije, vetvrije en lightproducten een gezondere keus zijn? Deze documentaire legt de leugens van de Amerikaanse afvalindustrie bloot en geeft je andere inzichten in je boodschappenmand.

[ultimate_spacer height=”20″]

Food, inc. (2008)

Food, inc. legt de schokkende wereld achter het eten in onze supermarkten bloot. Van de plofkip tot schandalen met ziekmakende bacteriën. Let op: heb je een zwakke maag, dan is dit geen aanrader. Hoewel de docu (wederom) met name de Amerikaanse kant van de industrie laat zien, toch is het een belangrijke film die je meer inzicht geeft in de ‘maakprocessen’ van producten die moeten doorgaan voor voeding.

[ultimate_spacer height=”20″]

Fat Sick and Nearly Dead (2010)

Volg de Australische businessman Joe Cross tijdens zijn reis naar het ideale gewicht en een gezondere levensstijl. De man met overgewicht is maar liefst 50 kg te zwaar, wat hem bijzondere gezondheidsklachten geeft.  Voor hem moest de knop om. Zie hem langzaam veranderen in een andere man.

[ultimate_spacer height=”20″]

Fed Up (2014)

Zo’n dertig jaar geleden kwam Amerika met nieuwe richtlijnen rondom eten rondom diëten. Waar ze toen te licht over dachten was de impact van suiker. Ons brein reageert bijna hetzelfde op suiker dan op cocaïne. Je kunt er echt verslaafd aan raken. Als het zo doorgaat heeft 1 op de 3 Amerikanen diabetes in 2050. Dat lijkt een ver van je bed show, maar dit percentage is inmiddels ook in Nederland van toepassing…

[ultimate_spacer height=”20″]

That Sugar Film (2014)

Deze docu is één van onze favorieten. Twee maanden lang eet de maker ervan 40 gram suiker per dag. De hoeveelheid die de gemiddelde Amerikaan (en Nederlander) dagelijks binnenkrijgt. De catch van zijn proef? Hij eet geen overduidelijke suikerbommen zoals cake of frisdrank, maar nuttigt eten waarvan het niet meteen duidelijk is dat er suiker in zit. Eten zoals cornflakes en magere yoghurt (niet de Griekse variant), dat gezond lijkt maar het dus echt niet is.

[ultimate_spacer height=”20″]
[ultimate_spacer height=”20″]

Heb je andere foodfilms gezien die wij of anderen niet mogen missen? Deel ze met ons in de comments!

Liefs,
Maaike

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply