was successfully added to your cart.

Roundup: de 15 meest inspirerende podcasts

By 30 december 2015 januari 5th, 2019 Geluk

Stap je bij mij of Maaike in de auto, dan knalt waarschijnlijk niet een radiozender in je oor, maar de stem van een of andere Amerikaanse presentator. Natuurlijk zetten we hem dan af, want dat is natuurlijk niet echt sociaal… maar je kunt er donder op zeggen dat als we alleen zijn we naar podcast uitzendingen met interviews, verhalen, case-studies en adviezen van onze favoriete stations aan het luisteren zijn.

Daar waar we vroeger vaak muziek op hadden staan: onder het lopen, tijdens het autorijden, afwassen of tijdens het trainen, zijn we tegenwoordig toch echt een beetje in geeks veranderd (of wacht.. zoiets noemen ze toch gewoon gepassioneerd zijn). Hoezo? Omdat we het liefst naar podcasts luisteren over onderwerpen die ons het meeste aanspreken: voeding, gezondheid, training, mindset, ondernemerschap, etc.

Voor de newbies onder ons: “Een podcast is een audiouitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden door middel van webfeeds. Dankzij de introductie van draagbare mp3-spelers zoals de iPod was deze vorm van uitzenden snel populair onder radioamateurs. De term podcast is dan ook een samentrekking van iPod en broadcast (Engels voor ‘uitzenden’).” (dank u Wikipedia).

Benieuwd wat we dan zoal luisteren? We hebben uit onze favorieten, 15 inspirerende podcasts voor je op een rijtje gezet!

Ben Greenfield Fitness

Een heerlijke stem, fijne (sarcastische) humor en vooral heel erg veel kennis over 1001 onderwerpen gerelateerd aan fitness, van supplementen tot workouts.

de 15 meest inspirerende podcasts

Obstacle Dominator

Diezelfde Ben Greenfield interviewt samen met Hunter McIntyre een keur aan gasten uit de obstacle wereld en geven je tips over hoe je kan beginnen met (over beter worden in) obstacle races. Van voeding, tot techniek, gear en training.

de 15 meest inspirerende podcasts

Underground Wellness

Helaas is Sean Croxton inmiddels gestopt met deze podcasts want zijn interviews met auteurs uit de health-space waren ge-wel-dig. Gelukkig blijven alle afleveringen nog beschikbaar, dus genoeg reden om hem in deze lijst op te nemen. Luister bijvoorbeeld naar the Dorito effectthe gluten lie of een van de overige 346 afleveringen. Nu is het wachten op zijn volgende (nieuwe) podcast.

de 15 meest inspirerende podcasts

The Tim Ferriss Show

Toegegeven we luisteren ze niet allemaal… sommige onderwerpen zijn minder interessant, maar dat krijg je als je thema zo breed is als ‘deconstructing world-class performers from eclectic areas (investing, sports, business, art, etc.) to extract the tactics and tools you can use’ is. Maar hey, het interview met Arnold Schwarzenegger was geweldig en hij staat niet voor niets twee jaar op rij op #1 in de iTunes business podcasts.

de 15 meest inspirerende podcasts

Barbell Shrugged

Heerlijk dit. Of je nu de video versie kijkt (aanrader) of de audio variant luistert, Chris, Mike en Doug brengen niet alleen toffe interviews en inzichten maar ook de nodige humor, slappe praat en flauwe grappen. We like.

de 15 meest inspirerende podcasts

Barbell Business

You guessed it. Uit dezelfde stal als Barbell Shrugged inderdaad, maar met de focus op het runnen van je eigen box en met een andere frontman. Ook als je geen box of gym runt een erg vermakelijke en leerzame podcast!

de 15 meest inspirerende podcasts

The #AskGaryVee Show

We blijven even in de business hoek, alhoewel Gary Vaynerchuk veel meer onderwerpen dan alleen ondernemerschap bespreekt. Wow wat heeft deze man een pit en een temperament! Alsof je naar een standup comedy show zit te kijken (ook hier is weer een video variant aanwezig). Absolute must voor elke entrepreneur of wannabe entrepreneur. Zeer vermakelijk en vol eye-openers.

Eindbazen

Tussen al deze Amerikanen is er ook nog plek voor een Nederlands duo: Wiggert en Michel. Ze zijn niet alleen de gezichten achter Nootrofit waar ze supplementen verkopen maar in hun podcast interviewen ze “bijzondere mensen – Eindbazen – die een uitzonderlijke prestatie of bijdrage hebben geleverd op het gebied van sport, wetenschap, ondernemen, cultuur, maatschappij of technologie“. Onze buddy Noël Brand was hier onlangs te gast.

de 15 meest inspirerende podcasts

Spartan Up Podcast

Mr Spartan himself, Joe De Sena, interviewt in korte bite-sized afleveringen succesvolle atleten en ondernemers in de zoektocht wat hen winnaars maakt. Sta klaar om in de pauze buspees te doen!

de 15 meest inspirerende podcasts

The Unbeatable Mind

Mark Divine van SealFit dropping knowledge boms. Doel? Jou helpen om je niet alleen fysiek en mentaal te ontwikkelen, maar ook emotioneel, intuïtief en je Kokoro (hart). Klinkt zweverig? Helemaal niet! En als het goed is voor de Navy Seals…

de 15 meest inspirerende podcasts

The Chalene Show

Van de Navy Seals naar het andere uiterste: een bubbly, heerlijk Amerikaanse personal trainster/fitness-dvd-goeroe met een enorme fanbase en vermakelijke en motiverende podcasts. Ook haar business spinoff: Build Your Tribe kunnen wij van tijd tot tijd wel waarderen.

de 15 meest inspirerende podcasts

Happier with Gretchen Rubin

We blijven even in de feel-good hoek hangen voor Happier. Rubin schrijft boeken over habits en happines en host daarnaast deze podcast. Geen broscience hier maar wetenschappelijke studies in een heel toegankelijk format.

de 15 meest inspirerende podcasts

GMB Fitness

Wil je alles weten over body-weighted oefeningen? Dan moet je bij Gold Medal Bodies zijn!

de 15 meest inspirerende podcasts

No Meat Athlete Radio

Onze go-to source over alle onderwerpen aangaande fitness en een vegetarische lifestyle. Zowel het blog als de podcast zijn helder, informatief en inspirerend.

de 15 meest inspirerende podcasts

The School of Greatness

Zijn gelijknamige boek gaven we deze kerst nog cadeau aan een goede vriend. En aangezien jij ook tot die categorie behoort wijzen we je graag op deze podcast van Lewis Howes. 

Zo. Genoeg podcast audio voor een heel jaar!

 

Heb jij een favoriet? Laat het ons weten in de comments! (Want er kan er altijd nog wel eentje bij op ons lijstje haha).

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply