was successfully added to your cart.

Roundup: 8 fitness sites die in je favorietenlijst moeten staan

By 28 december 2015 juli 11th, 2017 Geluk

Met slechts een paar klikken, heb je toegang tot kennis waar je een minuut ervoor nog geen idee van had. Stel je vraag over training of voeding en Google beloont je met tal van sites, artikelen en video’s. Mooi spulletje dat internet. Alleen, hoe scheid je het kaf van het koren? Om je te helpen, maakten we een selectie voor je van de betere fitness sites.

EliteFTS

Met de kennis dat duizenden atleten en coaches op zoek zijn naar kwalitatief hoogwaardig advies, richtte Dave Tate in 1996 EliteFTS op. Deze eindbaas snapt hoe je mensen met de juiste kennis, materialen, drive, passie, training en voeding helpt PR’en. Inmiddels werken er 100 man mee aan dit platform met artikelen over voeding, powerlifting, strength & conditioning, herstel, mobiliteit, bodybuilding en een keur aan kwaliteitsspullies voor thuistrainer of box-eigenaren. Hun Podcast is eveneens een aanrader.

Precision Nutrition

Een van onze favoriete sites en voorbeelden als het op voeding in combinatie met training aankomt. Misschien een beetje een vreemde eend in dit rijtje, maar we willen je hem niet onthouden. Dr. John Berardi weet een mooie balans te vinden tussen begrijpelijk te lezen artikelen met goede, wetenschappenlijke onderbouwing. Geen fancy praatjes hier, maar advies hoe met alle uitdagingen in het leven je gezondheid verder kan verbeteren.

T-nation

Een – op het oog – iets meer hardcore site. T-nation werkt met gastbloggers als o.a. Mr Butt Bret Contreras en dit maakt hun artikelen soms wat tegenstrijdig met elkaar. Echter als dit in je achterhoofd meeneemt terwijl je leest, vind je er goede artikelen. De site biedt net iets meer onderbouwing, diepgang of specifieke thema’s dan een gemiddelde fitness site en ach… wij houden wel van dat rauwe randje. Klein minpuntje vinden we wel dat de site de laatste tijd veel artikelen post met net iets teveel reclame erin voor supplementen.

Barbell Shrugged

Sjanett en ik zijn huge fan hun podcast 😀 (onze overige favorieten vind je overigens hier). Als je een beetje ongein in combinatie met diepgaande kennis over krachttraining kan waarderen, een must-listen. Terug naar de site. Barbell shrugged heeft een focus op Olympisch liften zonder het traditionele krachtwerk en nodige mobiliteitswerk in een hoekje te zetten. Duidelijk video’s over techniek, kwalitatieve trainingsprogramma’s en als je box-eigenaar bent zeker de moeite waard ook eens bij hun Barbell Business te kijken.

Ben Greenfield Fitness

Hou je – net als ons – wel van wat nerdy sceince, dan heb je zijn boek Beyond Training vast al gelezen. De schrijver, Ben Greenfield is niet alleen een topklasse obstacle runner en triatleet. Deze man (die er maar blijft uitzien als 20) heeft onder andere een bachelor en master in sports science and exercise physiology en is een van de toptrainers in de wereld. De artikelen van Ben zijn wat pittiger in materie als je dit niet gewend bent, maar zeker wanneer je op zoek bent naar wat meer diepgang in combinatie met duur- en obstacletraining een aanrader.

Juggernaut

Een bedrijf dat zichzelf Juggernaut noemt, heeft bij ons natuurlijk al een streepje voor. Interesse in Strongman en powerlifting? Het team van Juggernaut walks the walk en talks the talk. Verbeter je bankdruktechniek, groei in je squat of lees goede tips voor je eerste powerlifting meet. Goede artikelen voor iedereen die een serieus sterker baasje of bazin wil worden :D.

Gold Medal Bodies (GMB)

Zelf heb ik (Maaike) de afgelopen jaren een liefde voor bodyweight trainen ontwikkeld. Deze liefde ontstond na een blessure waarbij ik moest concluderen dat ik dan wel leuk zwaar kon tillen, ergens in mijn keten was ik nog steeds zwak. Om verdere blessures in de toekomst te voorkomen begon ik meer te focussen op onder andere bodyweight training. Dit jaar staan er stricte muscle-ups op de wishlist ;). Een van mijn favoriete sites over bodyweight trainingen is van Gold Medal Bodies. Duidelijke artikelen, nog duidelijkere tutorials. Mij gaf het in ieder geval meer inzicht waarom m’n eigen lichaam mijn progressie in de weg zat.

Breaking Muscle

Een groep van zeer ervaren fitness professionals werkt op dit blog samen en biedt naar ons idee een van de meest nuttige bronnen die heel veel facetten van gezondheid en welzijn dekt. Ook deze site werkt met gastbloggers, maar lijkt net iets beter onderbouwd en minder fancypancy dan T-nation. Ben je vechtsporter en wil je jezelf verder verbeteren met gerichte krachttraining, dan is ook deze site overigens ook jou the place to be.

 

Natuurlijk zijn er nog meer goede fitness sites te vinden. Dit lijstje gaf me al genoeg keuzestress haha. Wat is jouw aanrader? Laat het ons weten in de comments!

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply