was successfully added to your cart.

Rijstsalade kip tikka masala

By 16 januari 2017 Kip, Lunch, Salade
rijstsalade kip tikka masala

Soms heb je pas door dat je niet lekker in je vel zit of dat je te gestrest bent, op momenten dat je er weer uit komt. Op het moment zelf is het vaak lastig te zien en omdat je er vaak geleidelijk in verstrengeld raakt heb je het helemaal niet in de gaten.

Zo had ik sinds de lancering van het drukwerk van FitFood Made Easy helemaal geen zin meer om lekker te kokkerellen. Vaak (en nog steeds wel) zit ik dan zoveel uur vol focus (en vaak ook redelijk gehaast of gestrest) te werken achter de computer dat er ineens weer een paar uur voorbij zijn. Vaak is het dan “nog heel even dit afmaken”, en voor je het weet is het 19 uur en heb ik alles behalve zin om goed voor mezelf te zorgen.

De afgelopen 2 maanden waren wat voeding betreft voor mij dan ook better done than perfect om eerlijk te zijn. En dat geeft helemaal niet, iedereen heeft dat soort perioden. Als je er ook maar weer uit schiet.

En dat gebeurde dus gisteren even. Ik ging lekker even met de hond naar het bos. Beetje wandelen en weer een les luisteren van the Psychology of Eating (mijn nieuwe opleiding). En weet je nou waaraan ik merk dat ik weer wat ontspan? Omdat ik dan zin krijg om te koken en lekker creatief aan de slag te gaan met m’n camera 🙂

Dus al wandelend kwam ik op het idee voor deze rijstsalade met kruidige kip tikka masala. En nog een handvol andere recepten, maar die moet ik nog maken haha (ja, aan enthousiasme of energie nog steeds geen gebrek). Gelukkig wilde ik eerst de les afluisteren en duren die meestal ruim een uur, anders was ik met het hondje meteen weer in de auto gestapt op weg naar de supermarkt.

Rijstsalade kip tikka masala

Wie ons op Instagram volgt zag dat ik vorige week erg enthousiast was over de nieuwe Allerhande die vol staat met makkelijke en gezonde recepten (iets met januari en goede voornemens denk ik).

We proberen tijdens onze seminars altijd iedereen te motiveren voor het koken van volwaardige maaltijden zonder pakjes en zakjes, omdat dit echt niet zo moeilijk is als sommigen denken. Ik vond het dus ook super tof dat ook de Allerhande hier een duit in het zakkie deed door een recept met maar een handvol ingrediënten te geven voor een saus die vaak kant-en-klaar gekocht wordt: kip tikka masala.

Zo zie je maar, ook zo’n schijnbaar exotisch gerecht is echt makkelijk zelf te maken. Mijn creatie (ik kan niet zo goed recepten volgen hihi) was ook erg geslaagd en het zaadje voor deze rijstsalade was gepland!

Als je voor deze salade leftovers of al van te voren geprepte rijst en/of kip gebruikt staat ie zelfs in 5 minuten op tafel, of istie zo gemaakt in je lunch-bakkie voor naar het werk. Ideaal dus!

Smakelijk alvast en vergeet niet om ons in de comments te laten weten wat je van deze rijstsalade kip tikka masala vond.

Liefs,
Sjanett

rijstsalade kip tikka masala
4 from 1 vote
Print

Rijstsalade kip tikka masala

Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 2 -3
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 400 gr kipdijfilet , in vieren gesneden
  • 2 el garam masala kruiden
  • Zeezout , naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • 180 gr basmatirijst
  • 100 gr baby spinazie
  • 2 tomaten , in blokjes
  • 1 avocado , in blokjes
  • Klein handje amandelen , grof gehak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een bakplaat of ovenschaal lichtjes in.
  2. Doe de kip met de kruiden en olijfolie in een kom en kneed de kruiden goed in de kip (eventueel kan je dit ook een dag of paar uur van te voren al doen om de kip nog extra te laten marineren).
  3. Spreid de kip uit over de bakplaat en rooster in de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
  4. Kook rijst volgens aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat even afkoelen.
  5. Meng in een grote kom de kip met rijst, spinazie, tomaat en avocado door elkaar.
  6. Verdeel over 2-3 porties en garneer met amandelen.
  7. Deze rijstsalade is zowel lauwwarm als koud erg lekker!

Recipe Notes

Tip: Maak meteen een dubbele portie van deze kip, want ook in wraps of in de soep is dit erg lekker!

Wil je tips over hoe je je rijst meer smaak mee kan geven tijdens de bereiding? Check dan deze blogpost.

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply