was successfully added to your cart.

Rianne: “Eindelijk heb ik die knop om gezet”

By 12 augustus 2017 juni 21st, 2018 Succesverhalen
fitfood succesverhaal Rianne

Soms wéét je verstandelijk wel wat je zou moeten doen, maar ‘klikt’ het nog even niet. De knop kan niet gevonden worden. En als je daarnaast ook nog een druk leven hebt inclusief eigen bedrijf en gezin… kan het een onmogelijke taak lijken om de snoepjes en het ongezonde eten te laten staan. Toch is dit precies wat Rianne heeft gedaan, en uiteindelijk was het zelfs makkelijker dan ze dacht! 

Lees mee met het FitFood succesverhaal van Rianne, die met een noodkreet bij ons binnen kwam een half jaar geleden:

fitfood succesverhaal Rianne

Na een telefonische intake zijn we inderdaad begonnen met 1-op-1 coaching, ongeveer om de twee weken en is Rianne gestart met de FitFood Fundamentals.

Stapsgewijs zijn we gaan werken met wat ze zelf een ‘suikerverslaving’ noemde. Vanuit een positieve insteek en de ‘eerst toevoegen dan wegstrepen’ filosofie zijn we ontspanning en een meer uitgebalanceerd en volwaardige voedingspatroon gaan implementeren. Daarnaast was er ruim aandacht voor stress, mindset en ook de gezins-/thuis situatie.

Het is onwijs tof om na een paar weken te horen dat ook de kinderen en haar man deze manier van eten omarmen en zelf ook verschil merken.

“Ik weet eindelijk wat ik moet doen! En het is eigenlijk he-le-maal niet zo moeilijk… Ik moet het gewoon DOEN”

Wat een geweldig besef was dat in onze laatste Skype call! Door beter naar haar lijf te luisteren en beter voor zichzelf te zorgen was Rianne in staat om uit de vicieuze cirkel te stappen en keuzes te maken die haar doelen ondersteunen.

fitfood succesverhaal Rianne

Het afvallen was voor mij als coach van ondergeschikt belang. Natuurlijk wil ik niets liever dan dat ze dat bereikt, maar het is voor mij belangrijker dat ze lekker in haar vel zit, een voorbeeld kan zijn voor haar kinderen, zich fit voelt, rust in het hoofd heeft en gezonde keuzes maakt omdat ze dat WIL niet omdat het moet om een bepaald getal op de weegschaal te zien.

En het mooie? Dat afvallen begon daarna vanzelf. In combinatie met het sporten gaat dat heel langzaam en geleidelijk, zonder honger, zonder lijnen en zonder streng zijn!

Een proces als dit kost tijd, en het is nooit ‘af’ of ‘perfect’, je werkt samen naar meer inzicht en bewustzijn om op die manier een verandering van binnenuit te starten. Oordeel zelf maar of dat is gelukt 😉

Dit is wat Rianne zelf schreef haar reis:

“Na jaren van stilzitten (lees: niet sporten), ging bij mij begin dit jaar de knop om: tijd om goed voor mezelf te gaan zorgen.

Dat betekende weer volop gaan sporten en dan niet sporten voor watjes, maar vol aan de bak! Ik koos dus voor functionele krachtoefeningen uitgevoerd op hoge intensiteit met daarbij een stukje cardio. Maar alleen met sporten was ik er nog niet. Ik wilde ook mijn gewicht van voor de geboorte van mijn 2 kinderen weer terug.

Ik kreeg van mijn trainer het advies om het boek Fitfood made Easy eens door te nemen. Een eenvoudig boek om te lezen met lekkere recepten. Toch was er iets wat mij tegenhield om dat wat ik had gelezen en waar ik me heel goed in kon vinden, toe te gaan passen. Dus wat rondneuzen op de website van Sjanett en Maaike zorgde ervoor dat ik toch koos om de Fitfood Fundamentals te volgen en de 1 op 1 coaching door Sjanett via Skype.

Sjanett heeft me geleerd om minder streng te zijn voor mezelf en meer te kijken naar de psyche achter het eten. Sjanett is open en duidelijk en legt alles zo uit, dat je begrijpt waarom je lichaam soms niet doet wat je zo graag zou willen. Om mijn lichaam te resetten ben ik eerst zelfs meer gaan eten om daarna langzaam te kijken wat ik echt nodig heb. Niet alleen qua eten, maar ook als zelfstandig ondernemer met een gezin.
Het gaat met kleine stapjes, maar ik weet zeker dat ik er ga komen! Sjanett: je bent geweldig!”

Wil jij net als Rianne óók de knop omzetten?

Er wacht een energieke en gezonde FitFood lifestyle op je en we helpen je stap voor stap in onze FitFood30.

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply

Gratis FitFood weekmenu incl recepten en stappenplan ontvangen?

Of je nu (opnieuw) wilt starten, of alleen wat extra motivatie nodig hebt... onze FitFood starterskit inclusief weekmenu, keukengids en recepten helpt je op weg!

x x