was successfully added to your cart.

Quesadilla’s met pittige tonijn (met Seamore zeewierwraps)

By 4 september 2018 15 minuten, Glutenvrij, Lunch, Vis

Een tijdje geleden ontving ik wel hele leuke post, namelijk foodpost! De beste post als je het mij vraagt 😉 Het waren de zeewier wraps van Seamore. Ik had er al eens van gehoord, maar nog nooit gegeten. Ik ben dol op wraps en ook op zeewier, winnende combinatie toch! Naast dat ze erg lekker zijn zitten er veel meer vezels en eiwitten in én is het rijk aan heel veel andere voedingsstoffen. Ik ben fan!

Ik heb er een Mexicaanse twist aan gegeven door er quesadilla’s mee te maken. Wel met vis, want zeewier en vis zijn beste vriendjes natuurlijk. Ontzettend lekker als lunch, maar ook als avondeten of zelfs als snack (snijd er leuke pizza punten van bijvoorbeeld). Enjoy!

Zeewier quesadilla’s met pittige tonijn

Servings 2
Author Larissa Ruwiel

Ingredients

  • 2 zeewierwraps*
  • 100 g tonijn uit blik (op water, uitgelekt)
  • 60 g geraspte kaas
  • 1/2 avocado
  • 100 g tomaat in blokjes
  • 1 bosui in ringetjes
  • 1 tl Sriracha naar smaak (of andere pittige saus)
  • chilivlokken naar smaak
  • peper en zout naar smaak

Instructions

  1. Maak een mengsel van de tonijn, tomaat en bosui. Voeg hier naar smaak sriracha (ik vond 1 tl genoeg, maar als je van pittig houdt kan er natuurlijk meer in), chilivlokken, zout en peper bij.

  2. Snij de avocado in plakjes.

  3. Warm ondertussen een grillpan op zonder boter of olie.

  4. Pak de zeewierwraps erbij en beleg de helft van de wrap met een dun laagje geraspte kaas. Hierboven op doe je het tonijn mengsel en vervolgens de plakjes avocado. Eindig met een dun laagje kaas en vouw de wraps dicht.

  5. Zet het vuur wat lager en doe de wraps een voor een in de grillpan en keer voorzichtig om na ongeveer 2 minuten. Nog even 2 minuten de andere kant verwarmen en de eerste quesadilla is klaar.

  6. Top eventueel af met wat extra sriracha (if you like it hottt) en eet smakelijk!

Recipe Notes

* We testen deze wraps dus van I Sea More, maar dit recept is ook lekker met zelfgemaakte of volkoren wraps.

Lori Brekelmans

Author Lori Brekelmans

Lori is afgestudeerd Vitaliteitscoach, Personal Trainer en Voedingsdeskundige en helpt mensen op weg naar een leven lang lekker in hun vel. Ook is Lori een echte ‘foodie’ en staat ze het liefst de hele dag in de keuken, met een goede balans tussen gezond én lekker eten.

More posts by Lori Brekelmans

Leave a Reply