was successfully added to your cart.

Pulled pork carnitas

By 5 juli 2016 september 14th, 2017 Crock-Pot, Rund
pulled pork carnitas met boekweitwraps
pulled pork carnitas met boekweitwraps

Alle healthy-hipsters opgelet! Pulled pork is namelijk niet alleen waanzinnig lekker… helaas is de bereiding vaak met suiker-rijke ingrediënten gemaakt. De oplossing? Deze pulled pork carnitas! Met het beste van beide werelden en enkel op basis van pure en gezonde ingrediënten.

Pulled Pork Carnitas
met Boekweitwraps

En dan heb je zo’n grote pan pulled park gemaakt… en dan rol je dit in heerlijke (zelfgemaakte) wraps, of gebruik je dat als vulling in een salade.

Je kunt de boel nog wat opfleuren door aan de boekweitwraps nog wat extra kruiden toe te voegen. Komijn of koriander zou in dit geval erg lekker zijn. Overigens zijn deze wraps goed in te vriezen.

Vergeet ook je rauwkost niet! Een simpele koolsalade of geraspte wortel is lekker knapperig en gezond.

Op deze manier maak je van wat een caloriebom lijkt (traditionele pulled pork met plakkerige BBQ saus) een gezond en volwaardig alternatief dat suikervrij, glutenvrij (en zuivelvrij) is.

Smakelijk!
Sjanett

4.5 from 2 votes
Print

Pulled pork carnitas met boekweitwraps

Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 hours
Total Time 10 hours 5 minutes
Servings 8
Author Sjanett de Geus

Ingredients

Voor de pulled pork (ongeveer 8 porties):

  • 1 kilo varkensnek* (vraag je slager)
  • Zeezout en peper , naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • 1 tl komijn
  • 1 ui , in grove stukken
  • 1 jalapeño peper , klein gesneden (zonder zaadlijst)
  • 4 teentjes knoflook , gesnipperd
  • Sap van 2 sinaasappels

Voor de boekweitwraps (4 kleine of 2 grote):

  • 100 gr boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 300 ml plantaardige melk (of water)
  • 1 tl kokosolie

Instructions

  1. Spoel de varkensnek af en dep droog met keukenpapier.
  2. Meng de olijfolie met komijn en oregano en wrijf hier het vlees mee in.
  3. Breng op smaak met peper en zout en wrijf dit ook in.
  4. Doe het vlees onder in je Crock-Pot en hierboven op de ui, peper en knoflook.
  5. Giet tot slot het sinaasappelsap erbij.
  6. Laat dit in de Crock-Pot op lage stand 8 tot 10 uur garen (het vlees moet zo mals worden dat het van het bot af valt).
  7. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en let goed op dat je alle stukjes bot verwijderd.
  8. Eventueel kan je het vlees voor het serveren nog aanbraden in een koekenpan met wat ghee.
  9. Dit is erg lekker in wraps, op pita (spelt) broodjes, in salades, soepen, op zelfgemaakte nacho’s… of gewoon zo 😉
  10. De wraps maak je alle ingrediënten in een kom tot een egaal beslag te kloppen en dit in delen in een ingevette koekenpan te bakken (net als pannenkoeken).

Recipe Notes

* Als je dit niet kunt vinden kan je ook voor procureur gaan (ontbeende varkensnek).

De inspiratie voor dit recept kom hier vandaan.

Let op: de macro's zijn exclusief de wraps.

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 4 Comments

  • Sacha schreef:


    Wat is de reden dat je kiest voor een varkensnek MET bot?
    Ik gebruik tot nu toe zelf altijd de procureur zonder bot.

  • Marjolein schreef:


    Dat ziet er lekker uit! Ik heb geen crockpot, zou het ook in een gewone pan gaan op laag vuur?

    • Sjanett de Geus schreef:

      Hoi Marjolein, dat kan zeker! Zorg er dan voor dat het vuur net onder het kookpunt blijft en halveer ongeveer de tijd (zo’n 2-2,5 uur). Goed in de gaten blijven houden dat het niet te hard gaat, mocht je het vuur niet zo laag krijgen. Smakelijk alvast!

Leave a Reply