was successfully added to your cart.

Pompoen blondies met stukjes pure chocolade

By 15 maart 2016 september 14th, 2017 Clean Cheats
pompoen blondies met chocolade
pompoen blondies met chocolade

Iedereen kent brownies wel, van die lekker smeuïge chocolade cadeautjes. Nou, je wist het niet, maar deze heeft ook een wild blond zusje: blondies! Nu zijn brownies natuurlijk heerlijk, en ik hou enorm van chocolade, maar deze blondies waren verassend lekker en eenvoudig om te maken! Gezonder snoepen op zijn best.

Pompoen blondies met stukje pure chocolade (paleo)

Eigenlijk zijn brownies, blondies en bars als je dat tegenkomt in recepten hetzelfde: een soort dik plaatgebak in vierkantjes dat zoet is en meestal licht vochtig/klef van binnen.

Het originele recept voor Paleo Pumpkin Bars komt van Elena’s Pantry en als je die site nog niet kent: zeker eens de moeite waarom om rond te snuffelen! Er staan meer dan 600 recepten op die voldoen aan een verscheidenheid aan dieetwensen (noot-vrij, zuivel-vrij, gluten-vrij, graan-vrij, ei-vrij, paleo, en candida). En niet ten minste een aanrader omdat er altijd veel lekkere zoete dingen te vinden zijn 😉 Daarnaast vind ik Elena’s kookboeken ook zeker een aanradar.

Terug naar de blondies: natuurlijk smaken ze anders dan chocolade brownies en wellicht is het even wennen (mijn vriend vond ze niet zo lekker, maar dat zegt niet zo veel aangezien hij een moeilijke eter is haha). Maar ik vind het heerlijk. Niet te zoet, lekker voedzaam en de door de stukjes chocolade net genoeg verwennerij. Lekker kopje koffie (zwart natuurlijk) erbij, helemaal goed. Maar oordeel zelf maar zou ik zeggen!

Pompoen blondies met stukjes pure chocolade (paleo)

Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 12
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 37 gr (1/3 cup) kokosmeel
  • ¼ tl Keltisch zeezout
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl kaneel
  • 4 grote eieren
  • 245 gr (1 cup) verse geroosterde pompoen*
  • 80 ml (1/3 cup) honing
  • 4 el (¼ cup) kokosolie, gesmolten
  • 50 gr (½ cup) pure biologische chocolade, in stukjes gehakt

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed een bakblik (van ongeveer 20x20 cm) met bakpapier.
  2. Doe kokosmeel, zout, bakpoeder en kaneel in een keukenmachine en meng.
  3. Puls de eieren, pompoen, honing en koksolie erdoorheen en blend tot een egale massa.
  4. Roer tot slot de chocolade stukjes er met de hand doorheen.
  5. Giet het beslag in het bakblik en bak in 20-30 minuten gaar in de oven.
  6. Laat afkoelen en snij in vierkantjes.

Recipe Notes

* Om een pompoen te roosteren:

- verwarm een oven voor op 220 graden
- snij een pompoen doormidden schep de zaden eruit met een lepel
- leg de pompoen met de snijkant plat naar beneden in een ovenschaal
- rooster in 45-60 minuten (tot de pompoen gaar is en je deze in kan drukken)
- haal uit de oven en schep/schraap het vruchtvlees uit de binnenkant

Een halve pompoen is meer dan genoeg om 1 cup te krijgen. De rest kan je bewaren of zo opeten 😉

pompoen blondies met stukjes pure chocolade

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 4 Comments

  • Jos schreef:

    Hallo Maaike en Sjanett,

    Ik wil jullie eerst even een compliment geven over jullie site en het ebook fitfood make easy. Ik ben er ook vol met enthousiasme mee bezig.
    Ik heb een vraag over het recept pompoen blondies. Kan ik ook voor dit recept de pompoen gebruiken die bij de AH te verkrijgen is in de diepvries? Zo ja moet ik die dan ook nog op voorhand in de oven roosteren?

    Mvg

    Jos

    • Sjanett de Geus schreef:

      Hoi Jos, dank voor het mooie compliment! Goede vraag over de diepvries pompoen. Ik heb dit nog niet geprobeerd, maar het klinkt alsof het een goed idee is! Ik zou ze dan nog wel steeds roosteren van te voren. Laat maar weten of dit gelukt is en wat je van de brownies vindt 🙂

  • Sandra schreef:

    Hoi, de pompoenebtijd breekt weer aan, heerlijk. Ik heb de eerste uit eigen moestuin al liggen en zou graag dit recept eens uitproberen. kan ik het kokosmeel vervangen door amandelmeel of boekweitmeel?
    En blijft de hoeveelheid dan hetzelfde? Alvast bedankt!

    Groetjes Sandra

    • Maaike Rijk schreef:

      He Sandra,

      He Sandra! Met pompoen uit eigen tuin extra lekker natuurlijk. Het kokosmeel is niet te vervangen door amandelmeel of boekweitmeel. Kokosmeel is een vezel, amandelmeel een noot en boekweitmeel een graan-achtig meel. Uiteraard kan je experimenteren als je wilt, maar we raden het niet aan (omdat de ingrediënten daar vaak te duur voor zijn). Hopelijk heb je hier wat aan!

Leave a Reply