was successfully added to your cart.

Plantaardige curry met linzen

plantaardige curry met linzen

Hoewel ik niet 100% vegan ben, is plantaardig eten voor mij een bewuste keuze. Ik vind het een naar idee dat dieren worden gefokt omdat wij zo nodig (iedere dag) vlees willen eten. Daarnaast is plantaardig eten ook minder belastend voor het milieu.

Plantaardige curry met linzen

Bovendien vind ik groente erg lekker en ik bedenk graag allerlei recepten en combinaties daarmee. Zo ook onderstaand recept voor plantaardige curry met linzen, wortel, pompoen en zoete aardappel! Dit is voor 2 tot 3 porties en smaakt ook heerlijk als lunch de volgende dag.

Liefs,
Vera

Plantaardige curry met linzen

Author Larissa Ruwiel

Ingredients

 • 1/2 pompoen
 • 3 winterwortels
 • 5 el groene linzen
 • 5 el rode linzen
 • 1 medium zoete aardappel
 • water
 • 2 tl gedroogde sinaasappelschil gemalen
 • 2 tl kurkuma
 • peper
 • 1 kopje zilvervliesrijst
 • 2 el geraspte kokos

Instructions

 1. Voor deze curry heb je een halve pompoen nodig. Bij het maken bereid ik wel de hele pompoen en bewaar de andere helft in de koelkast of vriezer voor een ander gerecht. Door de pompoen eerst in de oven te doen kan je deze makkelijker snijden en schillen.

 2. Prik met een vork gaatjes in de pompoen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Je kunt de pompoen al in de oven leggen tijdens het voorverwarmen. Nadat de oven is voorverwarmd, verwarm je de pompoen nog zo'n 10 minuten op 175 graden. Laat de pompoen dan afkoelen.

 3. Snijd de pompoen dan doormidden. Gebruik een lepel om de pitten eruit te scheppen. Houd een helft apart voor een ander gerecht. Schil de ander helft (met dunschiller en snijd in stukjes). Schil ook de wortels en snijd ook deze in stukken.

 4. Zet een pan op het fornuis met daarin 1 liter water, de stukken wortel en pompoen en voeg de kruiden toe. Breng dit aan de kook, zet het fornuis dan lager en laat dit 15 minuten koken.

 5.  Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in stukjes. Voeg na 15 minuten de zoete aardappel toe en ook de groene en rode linzen. Zorg dat dit onder water staat. Als dat niet zo is, voeg dan nog wat water toe en breng dit opnieuw aan te kook. Laat dit geheel nog zo'n 20 minuten koken.

 6. Zet een andere pan op met 1 kopje zilvervliesrijst en 2 kopjes water (of volgens de instructies op het pak), voeg 2 eetlepels geraspte kokos toe. Breng dit aan de kook, zet dan het fornuis lager en laat dit 20 minuten koken. 

 7. Na 20 minuten kan je de rijst nog wat laten nastomen (met het fornuis uit) en deksel op de pan. Ook het pan van de curry kan uit. Verdeel de curry en rijst over 2 of 3 borden of bakken. Eventueel kun je er nog wat salade of rauwkost bij eten.

 8. Geniet van deze plantaardige maaltijd!

Vera van der Wel

Author Vera van der Wel

Vera bedenkt graag nieuwe en gezonde gerechten of combinaties. Maandelijks deelt ze als gastblogger een aantal van die recepten via lovefitfood. Wil je meer over Vera weten? Kijk dan ook eens op haar eigen blog verawel.nl.

More posts by Vera van der Wel

Leave a Reply