was successfully added to your cart.

Pittige chorizo soep

By 27 september 2015 juli 21st, 2017 Paleo, Soep
pittige chorizo soep

In het originele recept van Kris Bordessa, de bogger achter Attainable Sustainable (een tof blog met tips en info voor een doable zelfvoorzienende lifestyle), werd deze soep afgetopt met nacho’s en kaas. Om het glutenvrij en zuivelvrij te maken heb ik dat weggelaten. En alhoewel het lekker klonkt met die nacho’s miste ik het helemaal niet!

Je kunt daarnaast zelf vrij makkelijk bepalen hoe pitig je de soep maakt door er wat meer of minder gedroogde chilivlokken in te doen. En maak vooral niet de fout die ik maakte door te weinig te maken… daar krijg je spijt van! 😉

Perfect als voorgerecht, lunch of lekker warmend snackje tussendoor.

Pittige chorizo soep

Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 4
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 1 tl olijfolie
  • 2 uien , versnipperd
  • 4 teentjes knoflook , geperst
  • 1 groene paprika , in kleine blokjes
  • 100 gr chorizo , in blokjes
  • 400 gr verse tomaten , in blokjes (of 1 blik)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1/2 – 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 1 tl verse koriander , fijngesneden

Instructions

  1. Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg ui, knofkook, paprika en chorizo toe.
  3. Sauteer tot de ui een beetje begint te verkleuren
  4. Voeg tomaten, bouillon en chilivlokken toe.
  5. Laat met gesloten deksel op de pan een half uur tot uurtje sudderen (afhankelijk van gewenste dikte).
  6. Roer de koriander erdoor en serveer.

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply