was successfully added to your cart.

Pinda power noodles (uit FitFood Made Easy)

By 23 november 2016 augustus 9th, 2017 15 minuten, Kip
pinda power noodles

Pinda Power Noodles

Een lekkere workout achter de rug? Dan smaakt er niks beter dan een goed maaltje. Deze heerlijke pinda power noodles uit de nieuwe FitFood Made Easy barsten niet alleen van de groente, maar combineer je ook met één van de lekkerste pindasausjes ever! Althans die ‘rating’ gaf ons testpanel ;-).

Is dat pindasausje dan wel FitFood zie ik sommigen al denken? Sure, zolang je niet iedere dag je halve maaltijd onderdomeld erin. Gewoon een beetje, voor de smaak en binnen je portie aan vetten.

Gezonde, volwaardige maaltijd in 15 minuten

Naast dat overheerlijke sausje hebben deze Pinda Power Noodles nog een ander voordeel. Dit is een supersnel gerecht. In slechts 15 minuten tover je deze volwaardige maaltijd van de koelkast op je bord. De kool, paprika en komkommer kun je van te voren al snijden om nog wat sneller te zijn of koop ze voorgesneden in de supermarkt.

Dit gerecht is ook koud nog steeds lekker. Maak een dubbele portie en je hebt gelijk een goede lunch voor de dag erop.

Liefs,
Maaike

PS. Meer van dit soort volwaardige, makkelijke maaltijden? Neem een kijkje in ons kookboek FitFood Made Easy! We hebben deze in beperkte oplage laten drukken 🙂

Power Pinda Noodles

Cook Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 2 -3
Author Maaike Rijk

Ingredients

  • 150 gr glutenvrije spaghetti
  • 1 el kokosolie
  • 300 gr kipfilet , in reepjes
  • 200 gr wortel , julienne
  • 1 komkommer
  • 1 paprika , in dunne reepjes
  • 200 gr witte kool , geraspt
  • Handje cashewnoten , grof gehakt
  • Verse koriander , grof gehakt

Voor de pindasaus:

  • 4 el notenpasta
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 2 el rijstazijn
  • 2 tl sambal
  • 2 el water
  • 1 cm verse gember , geraspt

Instructions

  1. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking, giet af en plaats in een grote kom. Snijd deze een paar keer doormidden.
  2. Smelt kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes.
  3. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en haal met een lepel de zaadlijsten eruit.
  4. Snijd de rest van de komkommer in dunne reepjes.
  5. Doe de kip, komkommer, kool, wortel en paprika bij de pasta en hussel door elkaar.
  6. Maak de saus door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Lepel de saus over de noodles en schep nog een paar keer om.
  7. Verdeel over drie bakjes en bestrooi met cashewnoten en koriander.

Recipe Notes

PREP TIP: Wat extra van deze saus maken 😉

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Leave a Reply