was successfully added to your cart.

Pastasalade met kip en mango

pastasalade met kip en mango

Als ik buiten de deur moet lunchen neem ik graag een snelle en makkelijke salade mee. Vaak valt de keuze op deze  pastasalade met gerookte kip en mango.

Gerookte kip en mango is echt een heerlijke combinatie! Deze supersimpele salade heb je in een handomdraai gemaakt. Als ik een hele dag van huis ben, maak ik deze salade vaak de dag ervoor al klaar. De dressing zou ik wel los meenemen en pas op het laatste moment toevoegen, dan blijft het lekker fris en knapperig.

Ik eet deze salade vaak als lunch, maar je kunt het uiteraard ook in de avond op tafel zetten. Wanneer je de salade ook eet, het is een volwaardige en vooral erg lekkere maaltijd.

Proberen dus!

Liefs,
Lori

Print
pastasalade met kip en mango

Pastasalade met kip en mango

Total Time 20 minutes
Servings 1 portie/persoon
Author Sjanett de Geus

Ingredients

Salade

  • 60 gram volkoren pasta (eventueel glutenvrij)
  • 125 gram gerookte kip
  • 50 gram mango
  • 1 paprika
  • 1/4 komkommer (of een paar kerstomaatjes)
  • 1 flinke hand spinazie of ijsbergsla
  • optioneel: kwart avocado
  • optioneel: klein handje walnoten (ongeveer 10 gram)

Simpele honing-mosterddressing

  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • peper & zout naar smaak

Instructions

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat deze vervolgens afkoelen.

  2. Snijd ondertussen de overige ingrediënten in stukjes en meng alles door elkaar. Voeg eventueel ook de avocado en/of walnoten toe. 

  3. Meng alle ingrediënten van de dressing (bewaar deze in een apart bakje of zakje wanneer je de salade niet gelijk gaat eten). En klaar is je salade! Ik zei toch dat het simpel was 😉

  4. Eet smakelijk!

Lori Brekelmans

Author Lori Brekelmans

Lori is afgestudeerd Vitaliteitscoach, Personal Trainer en Voedingsdeskundige en helpt mensen op weg naar een leven lang lekker in hun vel. Ook is Lori een echte ‘foodie’ en staat ze het liefst de hele dag in de keuken, met een goede balans tussen gezond én lekker eten.

More posts by Lori Brekelmans

Leave a Reply