was successfully added to your cart.

Pasta “carbonara” (glutenvrij en zuivelvrij)

By 2 februari 201615 minuten, Kip
pasta carbonara glutenvrij

Ongetwijfeld dat er nu een aantal Italianen ons boos aankijken als we dit gerecht pasta carbonara noemen. Hoe lekker die romige kaassaus en spekjes ook zijn, we hadden zin in a) een iets lichtere variant met b) meer groenten en c) eentje die glutenvrij en lactosevrij is. Sorry Italy, maar hij is stiekem echt heel lekker geworden…

Pasta “carbonara” (glutenvrij & lactose vrij)

Geïnspireerd door het klassieke Italiaanse gerecht gingen we op zoek naar gezondere ingrediënten. En met het grote glutenvrije en lactose vrije aanbod in de meeste supermarkten was dat eigenlijk net zo makkelijk gezegd als gedaan!

Dit maaltje leent zich prima als je snakt naar Italiaans eten, maar het lichter of voor jouw darmen beter verteerbaar wil houden. Maaike heeft dit gerecht na mijn experiment op haar lijstje van favie-foods de dag voor een survivalrun gezet hihi. Doordat het net iets hoger in koolhydraten, eiwitten en vet zit, geeft het haar volop energie heeft tijdens de run :-). Extra tip voor de obstacle dominators hier dus.

Print
pasta carbonara glutenvrij

Pasta "carbonara"

Cook Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 4
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 200 gr glutenvrije macaroni (of spagetti)
  • zeezout , naar smaak
  • 1 tl grasboter
  • 1 ui , gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook , gesnipperd
  • 200 gr kalkoenfilet , in reepjes
  • 125 gr spekreepjes
  • 1 courgette , in blokjes
  • 250 gr champignons , in plakjes
  • 200 gr lactosevrije room*
  • Witte peper , naar smaak

Instructions

  1. Kook de macaroni volgens de verpakking in een pan met zout beetgaar.
  2. Smelt de grasboter in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  3. Voeg kalkoenreepjes en spek toe en bak tot het vlees gaar is.
  4. Voeg de groenten toe en roerbak tot deze ook gaar zijn.
  5. Roer de room erdoor en warm nog even mee.
  6. Breng eventueel met nog wat witte peper op smaak.

Recipe Notes

Dit kan Minus L zijn of een plantaardige variant.

pasta carbonara

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren). Je kunt haar dagelijkse avonturen (en struggles) op Instagram @sjanettdegeus en Youtube volgen.

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion One Comment

  • Annemarieke schreef:

    Deze variant op de Pasta “carbonara” is gewoon een hele lekkere! Ik hoef niet perse lactosevrij te eten dus heb een Kookroom-light gebruikt. Oh en de spekreepjes werden baconreepjes; zit net iets minder vet aan 🙂

Leave a Reply