was successfully added to your cart.

Paleo quiche met chorizo en gegrilde paprika

By 27 september 2015 oktober 31st, 2017 Ei, Lunch, Paleo
paleo quiche
paleo quiche

Heb je dat ook wel eens, dat je koelkast vol met overgebleven, half aangebroken verpakkingen en restjes groenten ligt? Vast wel. 😉

Zo blijven paprika’s soms iets te lang liggen en gaat het velletje een beetje rimpelen. Gooi ze dan niet weg! Deze kan je nog prima grillen en in allerlei gerechten, zoals deze paleo quiche, verwerken. Ze zijn dan lekker zoet en dat werkt prima met het hartige van de chorizo.

Eindeloos variëren met deze paleo quiche

Ik wilde een quiche bodem maken zonder tarwe, dus keek daarvoor even bij onze vrienden in paleo land. Veel paleo quiche recepten die je tegenkomt laten simpelweg de bodem weg. Dat is natuurlijk een hele makkelijke oplossing, maar eigenlijk is een paleo quichebodem super makkelijk te maken en geeft je quiche toch net dat beetje extra.

In dit recept gebruik ik als vulling paprika, courgette en chorizo, maar vul de quiche gerust met andere groenten, vis, vlees, noten of wat geraspte kaas (niet paleo).

Deze quichevorm vond ik overigens bij de Albert Heijn een tijdje geleden. Los van het feit dat zo’n rechthoekige quiche er leuk uitziet, is het ook heel makkelijk snijden en portioneren.

Eet smakelijk alvast!

Liefs,
Sjanett

Paleo quiche met chorizo

Prep Time 1 hour
Cook Time 35 minutes
Total Time 1 hour 35 minutes
Servings 4
Author Sjanett de Geus

Ingredients

Voor de bodem

  • 75 gr kokosmeel
  • 25 gr tapioca
  • 100 ml kokosolie , gesmolten
  • 2 grote eieren
  • Snufje zout

Voor de vulling

  • 2 paprika's
  • 1/4 courgette , in reepjes
  • 75 gr chorizo , in plakjes
  • 3 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • Snufje versgemalen peper
  • Snufje paprikapoeder

Instructions

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ?C en vet een quichevorm lichtjes in (of bekleed met aluminiumfolie of bakpapier).
  2. Leg de paprika's in een ovenschaal en rooster deze in ongeveer 45-50 minuten tot deze een beetje zwartgeblakerd zijn.
  3. Haal de paprika's uit de oven en laat even afkoelen. Pel hierna de buitenste laag eraf en snij de paprika's vervolgens in stukken.
  4. Maak de bodem door alle ingrediënten daarvoor te mengen tot een kruimelig deeg en kneed tot tot een bol. Is het deeg te droog, voeg dan een extra ei toe.
  5. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit en bekleed hiermee de quichevorm. Waarschijnlijk valt het deeg vrij snel uit elkaar, maar dat geeft niet, plak steeds stukjes deeg in de vorm.
  6. Bak de bodem 10 minuten en haal daarna uit de oven
  7. Verhit intussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de chorizo tot deze een beetje een krokant randje heeft.
  8. Klop de eieren los met de amandelmelk en breng op smaak met peper en paprikapoeder
  9. Roer de chorizo, courgette en stukjes paprika door het ei-mengsel heen en giet daarna het ei-mengsel eroverheen.
  10. Bak in ongeveer 20-25 minuten gaar in de oven.
  11. Lekker met een frisse groene salade.

Recipe Notes

Het kokosmeel is niet 1-op-1 te vervangen door een ander soort meel.

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply