was successfully added to your cart.

Paleo kokos cheesecake met pure chocolade

By 9 februari 2017 september 14th, 2017 Clean Cheats, Paleo
paleo kokos cheesecake met pure chocolade
paleo kokos cheesecake met pure chocolade

Oe, en dan te bedenken dat dit recept het bíjna niet tot op de website had gered… ik vroeg me namelijk af of deze lekker genoeg zou zijn. Maar als alle testers (aka huisgenoten en kettlebell trainingsbuddies) dan zó uitgesproken enthousiast zijn, dan moet ik daar natuurlijk naar luisteren hihi.

Paleo kokos cheesecake met pure chocolade

Een tijdje terug kreeg ik een sample van deze Abbot Kinney’s zuivelvrije kokosyoghurt (dankjewel Marinka!) en ik had nu echt eens zin om daar iets heel anders mee te doen dan simpelweg fruit en noten erdoorheen te roeren en zo op te smikkelen. Daar zou natuurlijk ook niks mis mee zijn geweest, maar soms wil je gewoon wat anders. Een van de allereerste en zeer populaire recepten op onze site is die voor de paleo snickers cheesecake en het was tijd dat deze een lekker broertje zou krijgen: een paleo bounty cheesecake! Begin je al te watertanden?

Het recept was even puzzelen maar ik denk dat deze paleo kokos cheesecake met pure chocolade (ja ja aka bounty) er zeker mag zijn! Vergeet niet je cashewnoten alvast in de week te zetten vanavond, dan kan je morgen lekker smullen van deze taart!

Liefs,
Sjanett

Paleo kokos cheesecake met pure chocolade (zuivelvrij, suikervrij, glutenvrij)

Prep Time 45 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 8 -12
Author Sjanett de Geus

Ingredients

Voor de bodem

  • 12 dadels
  • 2 el cacaopoeder
  • 150 gr noten

Voor de vulling:

  • 200 gr cashewnoten (ongezouten en ongebrand)
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el gelatinepoeder
  • 50 gr santen/kokos creme
  • 400 gr /ml kokosyoghurt
  • 60 ml agave siroop (of honing)

Als topping:

  • 75 gr pure chocolade
  • 4 el kokosrasp
  • 4 el kokosrasp

Instructions

  1. Zet de avond voor je deze cheesecake wil gaan maken de cashewnoten in een bakje met water in de week in de koelkast.
  2. Maak de bodem door alle ingrediënten daarvoor in een keukenmachine tot een korrelige massa te blenden.
  3. Druk dit onderin een springvorm waarvan je de bodem met bakpapier hebt bekleed.
  4. Spoel de keukenmachine om.
  5. Maal de geweekte cashewnoten (even afgieten uiteraard van te voren) fijn in de keukenmachine.
  6. Doe de kokosmelk samen met de santen in een klein steelpannetje en verhit dit (niet laten koken). Roer totdat de santen opgelost is.
  7. Meng het gelatinepoeder met 2 eetlepels water en roer dit door de kokosmelk met een garde.
  8. Haal van het vuur, laat het een beetje afkoelen en voeg dit toe aan de cashewnotenpasta.
  9. Doe de kokosyoghurt en de agave siroop in de keukenmachine erbij en blend tot je een egale massa hebt.
  10. Giet dit over de bodem in de sprinvorm en laat dit een paar uurtjes uitharden in de koelkast.
  11. Garneer je paleo kokos cheesecake met gesmolten chocolade (dit kan je au bain marie smelten in een kom boven een pannetje warm water) en kokosrasp.
  12. Weer even laten uitharden en smullen maar!

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply