was successfully added to your cart.

Ovenschotel met krieltjes en paarse spruitjes

By 19 januari 2016 september 14th, 2017 Groenten, Ovenschotels
ovenschotel met krieltjes en paarse spruitjes-4084

We hopen dat jou de doorgekookte groentjes bespaard blijven (bewaar die maar voor het bejaardentehuis). In plaats daarvan kan je je dagelijkse portie groenten een stuk lekkerder maken door ze te roosteren in de oven. Krijgen ze een lekker krokant laagje van. Zoals in deze heerlijke ovenschotel.

Ovenschotel met krieltjes en paarse spruitjes

Onze FitFoodies weten dat we groenten en rauwkost hoog in het vaandel hebben staan, een volwaardige maaltijd bevat idealiter 2 vuisten van deze originele superfoods. Deze hele week besteden we daarom meer aandacht aan groenten, inclusief lekkere recepten.

Soms vinden we op de groenteafdeling wat nieuws en niks leuker dan daar vervolgens mee te experimenteren. Geen idee waarom iemand op het idee kwam op de spruitjes paars te maken (zonder allerlei toevoegingen en shit)… de verpakking beloofde dat deze wat zoeter zouden zijn dus, vooruit…

In deze ovenschotel met krieltjes en wortel waren ze in ieder geval heerlijk! Zelfs spruitjes hater Sjanett vond dat. Handige is ook dat je hier alleen nog wat proteïne (zoals een zelfgemaakte hamburger) aan toe hoeft te voegen voor een volledige maaltijd.

Smakelijk alvast!

Ovenschotel met krieltjes en paarse spruitjes

Prep Time 5 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 2
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 300 gr krieltjes (met schil)
  • 200 gr winterpeen
  • 400 gr paarse spruitjes*
  • 2 el olijfolie
  • Zeezout en versgemalen peper , naar smaak
  • ½ tl rozemarijn
  • ½ tl tijm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en vet een bakplaat of grote ovenschotel lichtjes in.
  2. Snij de krieltjes in de lengte doormidden en de winterpeen in stukken. Maak de spruitjes schoon en halveer deze ook.
  3. Verdeel de groenten over de bakplaat en besprenkel met olijfolie (eventueel kan je ook gesmolten kokosolie gebruiken).
  4. Bestrooi met de kruiden en hussel een beetje door elkaar zodat alle groenten wat van de olie en de kruiden over zich hebben.
  5. Bak gedurende 30-40 minuten in de oven (of tot de groenten een mooi goudbruin laagje hebben).

Recipe Notes

* Geen paarse spruitjes te vinden? Vervang deze dan voor de gewone variant.

ovenschotel met krieltjes en paarse spruitjes

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 4 Comments

Leave a Reply