was successfully added to your cart.

Omgaan met verleidingen

By 13 juni 2018 Afvallen
omgaan met verleidingen
Verleiding en motivatie heeft allemaal te maken met keuzes maken. Ja zeggen tegen iets waar je geen zin in hebt en nee zeggen tegen iets waar je juist wel zin in hebt. Als dat een keertje niet lukt, is er niks aan de hand, maar als dit een terugkerend fenomeen is gaat het je voorgenomen doel in de weg staan. Hoe kun je op een duurzame manier omgaan met verleidingen? Op zo’n moment is het goed om er even voor te gaan zitten en de volgende twee stappen te doorlopen.

Stap 1: Wat heeft voor jou prioriteit?

Beantwoord voor jezelf de volgende vragen met betrekking tot zowel je huidige gedrag als je gewenste gedrag en schrijf de antwoorden op op een papiertje:
  • Wat zijn de voordelen op korte termijn (van je huidige en gewenste gedrag)?
  • Wat zijn de voordelen op lange termijn?
  • Wat zijn de nadelen op korte termijn?
  • Wat zijn de nadelen op lange termijn?

Je krijgt dus 8 antwoorden in totaal.

Leg dit naast elkaar en beslis welk gedrag voor jou de meeste prioriteit heeft. Iedere keuze is goed, als het maar jouw afgewogen keuze is.

Het opschrijven en naast elkaar leggen van deze antwoorden kan al heel veel verheldering geven en je weer focus geven om te kijken wat nu echt belangrijk voor je is.

Stap 2: Maak het jezelf makkelijk

Indien je besluit dat je ander gedrag dan je huidige gedrag wilt vertonen, zul je het jezelf zo makkelijk mogelijk moeten maken.

Doe je voorbereidingen, zorg voor een plan B en vraag om hulp als je ergens tegenaan loopt. Lees onze blogartikelen, recepten en tips nog eens door, daar kom je een heel eind mee.

Voorkom ook het “fuck it”-gevoel. Ga de discussie met het stemmetje in je hoofd, aka je saboteur, niet aan, want JIJ weet wat jouw prioriteit is. Maak het moeilijke moment niet groter dan het is.

Wil je ook lekker in je vel komen te zitten?

Maar geen zin in ingewikkeld gedoe of honger lijden?
Download dan vandaag nog onze GRATIS starterskit,
incl weekmenu, heerlijke recepten en heldere richtlijnen.

Een goede richtlijn is de 90/10 regel, die is voor veel mensen goed vol te houden. Dit houdt in dat je 90% van de tijd jouw gewenste gedrag naleeft en 10% van de tijd dat lekker niet doet. Zorg er wel voor dat die 10% niet al het andere om zeep helpt.

Kort gezegd: intentie zonder actie creëert vooral een hoop frustratie. Dus laat de intentie gaan of onderneem actie!

Hoe ga jij om met verleidingen? Ik ben benieuwd naar je ervaringen, deel het met me in de comments! Of als je er wel wat hulp bij kunt gebruiken, kun je ook een gratis intake bij mij boeken.

Liefs,
Sanne

Sanne Bominaar

Author Sanne Bominaar

Sanne runt samen met Noël Breda Strength & Conditioning en is oprichter van het Strong Women-programma; een transformatieprogramma specifiek voor vrouwen om krachtiger in hun lijf en leven te komen, met een minstens zo mooie community van prachtige, sterke vrouwen. Sanne staat voor: weg van hypes, terug naar de basis, logisch nadenken, een nuchtere aanpak met een hoop enthousiasme!

More posts by Sanne Bominaar

Leave a Reply