was successfully added to your cart.

OCR-style workout: Pull, Push, Jump and Crawl

By 23 februari 2017 OCR style, Workouts
OCR-style workout

Duwen, trekken, springen en kruipen, allemaal bewegingen die je nodig hebt tijdens je obstacle run. In deze OCR-workout ga je er 40 minuten mee aan de slag.

#36 Push, Pull, Jump and Crawl

Duur:

40’ cut off

Materiaal:

Pull up stang

Uitvoering OCR-style workout;

1000 mtr run

3 rounds:
33 pull-ups

33 push-ups

33 jumping Squats

Finisher
100 mtr bearcrawl

Zet een timer aan op 40 minuten. Start met 1000 mtr hardlopen. Vervolgens begin je aan 33 herhalingen pull-ups, gevolgd door 33 push-ups en 33 jumping squats. Pull-ups strek je onderin volledig uit en bovenin komt je kin tot over de stang. Je handpalmen wijzen bij een pull-up van je af. Kun je nog geen pull-ups? Kies dan voor ring rows. Zorg ervoor dat je bij de push-up met je borst de grond aantikt en houd je ellebogen dicht bij je lijf en je schouders naar beneden. Span billen en buik aan. Trekt je rug krom tijdens de beweging. Zet dan je handen op een verhoging. Denk daarbij aan een box of een bankje.

Let op: Ongeacht waar je bent, na 40 minuten is je tijd om en stop je de workout.
bear crawl
pull-up
jump squat
Noël Brand

Author Noël Brand

Noël is T.O.P. Trainer C (The Overload Principe) en al meer dan tien jaar werkzaam bij het Korps Mariniers. Hij is het brein achter DefensieTrainingsSchema.nl en daarnaast ook eigenaar en head coach bij Breda Strength & Conditioning. Hij traint beginnende en gevorderde sporters, wedstrijd atleten en coacht leden van het arrestatieteam, Special Forces Operators van het Korps Mariniers en het Korps Commandotroepen.

More posts by Noël Brand

Leave a Reply