was successfully added to your cart.

Noël Brand: Een andere kijk op “no pain, no gain” in CrossFit

By 9 juni 2016 september 19th, 2017 Presteren

Een drukke baan, misschien nog een gezinnetje en natuurlijk een paar dagen in de week volop vlammen tijdens je training.

Door de groeiende bekendheid en populariteit van CrossFit wint ook de ‘No Pain, No Gain’ gedachte aan terrein. Op zich een mooi ontwikkeling, want: meer effort = meer resultaat.

Alleen, wat als die full-blown benadering tegen je gaat werken?

En hoe zorg je dat je het optimale uit je CrossFit-training blijft halen, zonder jezelf kapot te trainen?

Hierover raakte ik in gesprek met Noël Brand (mijn buddy, collega en mede-eigenaar van BredaSC). Noël -de man met die plakplaatjes die je iedere vrijdag aan het huilen krijgt met zijn heerlijke 10-minuten workouts hier op het blog- heeft naast een achtergrond bij de Mariniers ook de nodige kennis en ervaring (o.a. T.O.P trainer C en GYM JONES Fully Certified) met het trainen van zowel baasjes als jij, atleten als topsporters. Regelmatig delen we visies over sport, bewegen en nieuwe inzichten om zo elkaar te helpen nog betere coaches te worden.

De inhoud van ons laatste gesprek was ook echt interessant voor jullie, dus… ik vroeg Noël of we het snel even konden opnemen. And so we did.

Enjoy!

Hoe ga jij hiermee om in je training? Of, welke dingen heb je uit Noëls verhaal opgepakt die je zelf gaat toepassen? Laat het ons weten in de comments.

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Leave a Reply

Gratis FitFood weekmenu incl recepten en stappenplan ontvangen?

Of je nu (opnieuw) wilt starten, of alleen wat extra motivatie nodig hebt... onze FitFood starterskit inclusief weekmenu, keukengids en recepten helpt je op weg!

x x