was successfully added to your cart.

Nathalie: “Ik leerde even stilstaan bij mezelf”

By 1 september 2017 juni 21st, 2018 Succesverhalen
Succesverhaal Nathalie

In 2016 nam Nathalie deel aan onze toenmalige LoveFitFood challenge. Toen er dit jaar een al betaald en gereserveerd coachingsuurtje vrij kwam en ik (Maaike) in de challenge-support groep een berichtje plaatste wie interesse had, reageerde Nathalie vrijwel direct. Dit coachingsgesprek beviel zo dat we een 3 maanden traject startten om te werken aan Nathalie haar transformatie. Lees mee wat haar ervaringen én resultaten waren.

“Van coaching wist ik eigenlijk weinig af totdat ik een kans kreeg via de FB-pagina van LoveFitFood, waar een coaching sessie was vrijgekomen bij Maaike. Ik was de gelukkige ‘winnaar’. Na deze sessie werd ik nieuwsgierig, want ik liep al een tijdje tegen steeds dezelfde dingen in mijn leven en werk aan.

Zo gezegd, zo gedaan; de coaching werd geboekt bij Maaike. Met hulp van de coach maak je een mastergoal, dat leek me moeilijk maar uiteindelijk stond dat toch snel op papier en van daaruit ga je samen aan het werk. Ik zeg dan nu wel ‘samen’, maar uiteindelijk doe je het zelf en dat is iets wat ik als erg prettig heb ervaren tijdens de sessies. Maaike stelde me precies die vragen die mij aan het denken zette en waarbij ik zelf tot een oplossing kwam.

Ik denk dat het hele idee van een mastergoal is om uiteindelijk je doelen heel concreet op papier en in je hoofd te krijgen, kortom een heel duidelijk beeld creëren van wat je wilt en hoe je wilt zijn in je leven, en het op papier zetten van al die goals droeg/draagt daar zeker aan bij voor mij.

Aan mezelf merkte ik tijdens de sessie dat bepaalde ideeën in mijn hoofd zaten en zichzelf vormden tot een beeld wat ik had van mezelf en van anderen en wat dan ten onrechte  een soort angst bij mij opriep. Een voorbeeld daarvan; ik heb een restaurant samen met mijn man en de grote reserveringen regelt mijn man altijd. Op een dag kon mijn man niet en moest ik het doen en dat wilde ik eigenlijk niet. Dit heb ik toen besproken tijdens de coaching en Maaike vroeg mij wat mij tegenhield, wat ik dan voelde en wat ik dan dacht dat de klant voelde en dacht, tevens wat ik wilde bereiken bij de klant. Uiteindelijk heb ik met de klant gesproken en het ging hartstikke goed.

Wat me van de coachings het meest is bijgebleven is het stilstaan bij mezelf. Een moment nemen om te zien wat ik voel bij bepaalde situaties en van daaruit mijn keuzes maken. Bijvoorbeeld; wat geeft mij energie in mijn leven? En vooral de ‘klapper’; ‘welke keuzes leveren mij op wie ik wil zijn en wat ik wil met mijn leven’?

Ik denk dat iedereen wel eens vastloopt, op professioneel gebied of gewoon in thuissituaties, therapie is coaching zeker niet, je moet flink aan de slag, maar hoe fijn is het om duidelijk voor ogen te hebben welke weg je wilt bewandelen?”

Wil jij net als Nathalie óók meer rust ervaren en je doelen realiseren?

Boek nu een vrijblijvende 1-op-1 coachingskennismaking

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Leave a Reply