was successfully added to your cart.

Mexicaanse paleo ovenschotel

By 13 april 2017 september 14th, 2017 Ovenschotels, Paleo, Rund
Mexicaanse Paleo ovenschotel

Deze Mexicaanse Paleo ovenschotel is uit ‘toevalligheid’ ontstaan. Van een vriendin kreeg ik een pakje Paleo kurkuma wraps en ik wilde er iets anders mee maken dan ‘wraps’. Mijn inspiratie kwam van een lasagne gemaakt met wraps als laagjes. Alleen kurkuma en kokos hmmm… niet echt een lekkere combi met de Italiaanse smaak, maar super in combi met deze ingrediënten.

Mexicaanse Paleo Ovenschotel

Deze ovenschotel is heerlijk als je behoefte hebt aan ‘comfort food’. Want, face-it, die momenten hebben we allemaal wel eens. Gewoon lekker warm, smaakvol en met een soort van knus gevoel X-D. Dat comfort food niet hand-in-hand hoeft te gaan met ongezonde keuzes bewijst deze ovenschotel. Een volwaardige maaltijd met volop groente, zoete aardappel, gehakt voor je eiwitten, kokoskurkuma-wraps voor je vetten maar vooral een smaakfestijn van kruidig en zoet in één.

De wraps zijn helaas nog niet in de supermarkt te verkrijgen, maar je bestelt ze snel en eenvoudig online bij o.a. Puur Mieke of Body & Fitshop. Geen wraps in huis en nú maken? Kan ook gewoon, alleen zal de smaak iets afwijken van dit eindresultaat 😉

Liefs,
Maaike

Mexicaanse Paleo Ovenschotel

Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 4
Author Maaike Rijk

Ingredients

  • 1 el kokos- of traditionele olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 zoete aardappelen
  • 500 gram rundergehakt
  • 400 gram Mexicaanse groenten
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 tl komijn
  • 1 tl chili
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 zakje Paleo Curry wraps (4 stuks)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bestrijk een vierkante ovenschotel met de helft van de olie.
  2. Schil de aardappelen en hak ze in kleine blokjes. Kook gedurende 10 minuten.
  3. Verhit in een hapjespan of wok ondertussen de rest van de olie. Fruit hierin de knoflook.
  4. Voeg het gehakt toe en bak tot het rul is. Voeg vervolgens de groente toe.
  5. Roerbak kort te groente en voeg vervolgens de tomaat en de specerijen toe.
  6. Giet de aardappelen af en voeg ook deze bij het gehakte/groentemengsel.
  7. Bekleed de bodem van de ovenschotel met een wrap en verdeel een beetje van het mengsel erover. Herhaal deze stappen. Eindig met een laag gehakt.groente mengsel.
  8. Plaats de schotel gedurende 10 minuten in de oven.
  9. Smullen maar!

Recipe Notes

Goed voor 3 damesporties of een dame en een herenportie.

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Leave a Reply