was successfully added to your cart.

Marokkaanse burger

By 10 november 2015 september 13th, 2017 Rund
Marokkaanse burger

HHMM hamburgers. En dan niet de vieze diepvries hamburgers (die naar karton smaken), maar lekker zelfgemaakte. Van goed (grasgevoerd) rundergehakt. Daar worden wij heel blij van! Probeer ze eens met een kruidige Marokkaanse twist.

Heerlijk, eerlijk rundvlees

We kopen regelmatig rundvlees pakketten en grasgevoerd rundergehakt via een fokbedrijf hier in Brabant. Man wat een verschil is dat met vlees uit de supermarkt! Dag en nacht, echt waar. Oneindig veel meer smaak!! En ook nog eens een stuk gezonder en (ook heel belangrijk), net zo duur als supermarktvlees omdat je het direct bij de bron kan kopen.

Eigenlijk is alles lekker wat je met dat grasgevoerde gehakt maakt. Maar een goede hamburger gaat er altijd wel in 🙂

Om het een Marokkaans tintje te geven heb ik gebruik gemaakt van rode ui, knoflook en koriander en wat kruiden. De mineola’s maken het helemaal af. Echt heerlijk! Als ze niet in het seizoen zijn als je dit wilt maken kunnen mandarijntjes of zoete sinaasappels ook trouwens.

Een beetje extra

Maak maar meteen wat extra van die Marokkaanse burger voor in de vriezer (of op een later moment in de week). Zo heb je altijd wat goeds achter de hand voor drukke momenten.

Zoals je ziet eten we hier geen broodjes bij. Als je dat lekker vindt (en je goed op gluten/granen reageert) kan dit natuurlijk wel. Niet voor niets is ons motto: do what works for you. Wij halen onze koolhydraten het liefst uit andere bronnen, zoals deze Ras-el-Hanout zoete aardappelfrietjes.

Ook lekker bij deze burger: een portie rijst, dat je ook op smaak kan maken met dezelfde râs al hânout kruiden.

Zo wordt je Marokkaanse burger een volwaardige maaltijd

Een burger met lekker veel eiwitten, je koolhydraten en vetten uit de in grasboter gebakken burger, combineer met een lekker frisse salade van komkommer, citroen, beetje olijfolie en munt en je hebt een volwaardige maaltijd.

Smakelijk alvast!
Sjanett

Marokkaanse burgers

Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4
Author Sjanett de Geus

Ingredients

Voor de burgers;

  • 600 gr extra mager rundergehakt
  • 2 kleine rode uien , versnipperd
  • 2 teentjes knoflook , versnipperd
  • 3 el verse koriander , fijngehakt + extra ter garnering
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 ei
  • 2 tomaten , in plakjes
  • 4 mineola's , geschild en ontvliest

Instructions

  1. Kneed ui, knoflook, koriander, kurkuma, gemberpoeder en het ei door het gehakt.
  2. Maak hier 4 hamburgers van en laat deze even in de koelkast rusten.
  3. Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers.
  4. Serveer de burgers op plakjes tomaat en de harissa-mayo ernaast.
  5. Garneer met partjes mineola en wat verse koriander.

Recipe Notes

combineer met een groene salade of een frisse komkommersalade.

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply